..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Παλαιστίνη: Συνεχίζονται για 7η ημέρα οι δολοφονίες!!!!!!!



Συνεχίστηκε και το απόγευμα της Τρίτης το δολοφονικό σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Ο τραγικός απολογισμός είναι μέχρι στιγμής περισσότεροι από 130 Παλαιστίνιοι νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες από την περασμένη Τετάρτη που ξεκίνησαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί.

Την Τρίτη εκτός από τις βόμβες οι κάτοικοι της Γάζας λάμβαναν και φυλλάδια από την ισραηλινή αεροπορία τα οποία έγραφαν: «Για τη δική σας ασφάλεια, σας ζητάμε να εγκαταλείψετε αμέσως τα σπίτια σας και να κατευθυνθείτε προς το κέντρο της πόλης» που συνοδεύονταν μάλιστα και από σχεδιάγραμμα για τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Γάζας. Τέτοια υποκρισία από τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες που προέρχονται κυρίως από το Κάιρο -στο οποίο διενεργούνται σημαντικές διπλωματικές διεργασίες- και κάνουν λόγο για επίτευξη εκεχειρίας. Την Τρίτη ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μ. Μόρσι χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες δήλωσε ότι «θα τερματιστεί σήμερα η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.»

Το στέλεχος της Χαμάς, Αϊμάν Τάχα δήλωσε στο Κάιρο απ' όπου βρίσκεται, στο πρακτορείο Reuters: «Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για να επικρατήσει ηρεμία. Θα ανακοινωθεί στις 21.00 και θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα».
Από την άλλη, το CNN μεταδίδει ότι το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει σε μια τέτοια εξέλιξη κι ενώ μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν σταματήσει οι βομβαρδισμοί στη Γάζα.

Απειλητικός εμφανίστηκε νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου δηλώνοντας «Αν μπορέσει να εφαρμοστεί μια μακροπρόθεσμη λύση μέσω της διπλωματικής οδού, τότε το Ισραήλ θα είναι ένας πρόθυμος εταίρος σε μια τέτοια λύση». «Όμως αν κριθεί απαραίτητη μια πιο σθεναρή στρατιωτική δράση για να σταματήσει η συνεχής ρίψη ρουκετών, το Ισραήλ δεν θα διστάσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» πρόσθεσε.
Κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, ο Α. Λίμπερμαν ευχαρίστησε τον Μπαν για την «υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας». Την Τετάρτη ο Μπαν πραγματοποιεί επίσκεψη στη Δυτική Όχθη όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται στο Ισραήλ η Χ. Κλίντον.

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog