..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η "ΕΚΠΛΗΞΗ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!!!!!!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


«Εκπληκτα» εμφανίζονται κυβερνητικά στελέχη μπροστά στο μέγεθος της ακρίβειας που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, επιχειρώντας προκλητικά να αποποιηθούν των ευθυνών τους, αφενός για τα αλλεπάλληλα τσεκουρώματα, χωρίς τέλος, που υφίστανται τα λαϊκά εισοδήματα, αφετέρου για τη διατήρηση των τιμών στα κερδοσκοπικά επίπεδα που απαιτεί το κεφάλαιο, επιδιώκοντας να ανακτήσει μέρος των απωλειών των κερδών του από τη μείωση της κατανάλωσης, μέσω των υψηλών τιμών. Αυτό προκύπτει από την προσπάθεια ανώτερου στελέχους του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων να... προσεγγίσει δήθεν «ακαδημαϊκά» - «εγχειριδιακά» την άγρια πραγματικότητα που διαμορφώνουν για το λαό τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης - τρόικα - κεφάλαιο. «Ξεκινάμε από το ότι είμαστε ακριβοί», είπε για να καταλήξει ότι για την ακρίβεια «φταίνε» μια σειρά «ανεξέλεγκτοι» παράγοντες, όπως είναι οι διεθνείς τιμές των πρώτων υλών στα τρόφιμα, οι... υψηλές τιμές παραγωγού, η ξηρασία, για τα αγροτικά προϊόντα, η φορολογία (για την οποία... «έχει δίκιο ο ΣΕΒ»), οι «στρεβλώσεις» στον ανταγωνισμό, ακόμα και το γεγονός ότι, όπως είπε, οι πολυεθνικές που τα προηγούμενα χρόνια εκτιμούσαν ότι στην Ελλάδα έχουν περιθώρια υψηλής κερδοφορίας, ακόμα δεν έχουν αλλάξει την πολιτική τιμολόγησής τους... Αποσιωπούν το γεγονός ότι όλα αυτά είναι όψεις της ίδιας πολιτικής, της πολιτικής που εξυπηρετούν, που εκχωρεί ακόμα και την επιβίωση των εργαζομένων στην προσήλωση του κεφαλαίου στη διατήρηση και γιγάντωσή του, της πολιτικής που μέχρι κεραίας υπερασπίζονται οι θιασώτες του «υγιούς ανταγωνισμού», της «άρσης των εμποδίων» που απαιτούν τα μονοπώλια στη λειτουργία της αγοράς, της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog