..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΝΓ. ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΑ....... ΔΩΡΑ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!


Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να περιμένει ο εργάτης, ο άνεργος, ο υπόλοιπος εργαζόμενος λαός από την άφιξη της Μέρκελ στην Ελλάδα.
Εργάτες, άνεργοι, νέοι και νέες,
Μη χάνετε από τα μάτια σας αυτά που μας ετοιμάζουν.
Το τσιράκι της τρόικας και των βιομηχάνων, ο Βρούτσης, ανακοίνωσε την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι βιομήχανοι παρήγγειλαν και αυτός υλοποιεί την κατάργηση και αυτού του πενιχρού κατώτερου μεροκάματου και μισθού, την κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση του πενθημέρου, της Κυριακής αργίας, την κατάργηση της ελάχιστης προστασίας που μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι.
Αυτό θα συμπαρασύρει προς τα κάτω μια σειρά παροχές και επιδόματα όπως το επίδομα ανεργίας, επίδομα ασθένειας, οικογενειακό επίδομα, επίδομα παιδιών κ.ά.
Θα ξηλώσει προς τα κάτω όλες τις κλαδικές συμβάσεις, αφού η ΕΓΣΣΕ αποτελεί τη βάση για τις διαπραγματεύσεις με τους διάφορους εργοδότες.
Οι απαιτήσεις των εργοδοτών φανερώνουν τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε.

Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν. Να λένε "κάτσε καλά γιατί απέξω περιμένουν εκατοντάδες".
Αυτή η ανάπτυξη θα συνωστίζει εργάτες στις λίστες της ανεργίας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης και παράσιτα βιομήχανους, μεγαλέμπορους, εφοπλιστές και τους υπαλλήλους τους στις λίστες της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και όπου κρύβουν τα κλεμμένα που βγάζουν από τη σκληρή δουλειά εκατομμυρίων εργαζομένων. Να ποιες είναι οι λίστες που υπάρχουν στη ζωή και ποιοι οι λήσταρχοι.

Και από την άλλη μεριά το δούλεμα πάει σύννεφο για τη   δόση των 31,5 δις που δώσαμε γη και ύδωρ για να πάρουμε. Παίρνουν από τον Ελληνικό λαό 13,5 δις γιατί τα αποθέματά μας φτάνουν μέχρι 20 Νοέμβρη.  Άρα πρέπει οπωσδήποτε να πάρου με τη δόση των 31,5 δις.   Ας δούμε αναλυτικά  που θα πάει η δόση:

Από αυτά λοιπόν, τα 24,8 δισ. θα χρησιμοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,...

τα 4,6 δισ. για την αποπληρωμή
τοκοχρεωλυσίων,
ενώ τα 2 δισ. για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.
Με τα υπόλοιπα 100 εκατ. περίπου θα πρέπει να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, οι «τρύπες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΟΠΥΥ και το πρωτογενές έλλειμμα του 2012!

Η δόση των 31,5 δισ. ουδεμία σχέση έχει με την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά κατευθύνεται αποκλειστικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στους δανειστές, είτε με τη μορφή της ανακεφαλαιοποίησης και της αποπληρωμής εντόκων γραμματίων (ελληνικές τράπεζες) είτε για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων (χώρες-μέλη της Ε.Ε. και ΔΝΤ).

Η χώρα ολόκληρη ξεπουλιέται για τις τραπεζες.
Να με ποιες απαιτήσεις του κεφαλαίου συνοδεύεται ο ερχομός της Μέρκελ.
Απορρίπτουμε τους σχεδιασμούς τους.
Δυναμώνουμε τον αγώνα. Τώρα μια πρέπει να είναι η απόφαση. Αγώνας μαζικός και ανυποχώρητος μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog