..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τα κοράκια έρχονται όταν....μυρίζουν αίμα !!!!!!!!



Η αγωνία της Μέρκελ, της κυβέρνησης και των όμοιών τους δεν αφορούν τους εργαζόμενους, τους μαγαζάτορες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, τους άνεργους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες. Η αγωνία τους είναι πώς θα πιέσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα που έχουν συναποφασιστεί εδώ και χρόνια σε επίπεδο ΕΕ.
Ολοι αυτοί που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Ολοι αυτοί που δεν υπάρχει σύνοδος που να μην έχουν πάρει μέρος, οδηγία κοινοτική που να μην την πανηγύρισαν, συμφωνία που να μην τη χειροκρότησαν, όλοι αυτοί, τα κόμματα και τα τρωκτικά της ΕΕ, που για χρόνια έσκαψαν το λάκκο των εργατών, τώρα ανακάλυψαν πως τάχα βρίσκονται υπό κατοχή. Οι εργάτες για γενιές τους έχουν όλους αυτούς στο σβέρκο και πρέπει να αποφασίσουν να τους πετάξουν.

Η αλήθεια είναι απλή και έχει σαφήνεια. Οποιος διαφωνεί με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τις δανειακές συμβάσεις, την τρόικα... είναι ενάντια στην ΕΕ, τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της, είναι ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο που παρουσιάζεται σαν μονόδρομος. Οποιος χειροκροτεί την ΕΕ και μουντζώνει την τρόικα απλά κοροϊδεύει τον κόσμο. Και ναι, υπάρχουν απλοί εργάτες, φτωχός λαός που δεν τους έχει πάρει ακόμα χαμπάρι και δεν τους κακολογούμε. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που συνειδητά ξέρουν τι κάνουν. Είναι απατεώνες και πρέπει να αποκαλυφθούν.
Η Μέρκελ έρχεται για να προωθήσει και να στηρίξει τα συμφέροντα των Γερμανών καπιταλιστών αλλά και τα συνολικά τα συμφέροντα όλου του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα, την Ευρωζώνη έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Ολοι αυτοί είναι ενωμένοι απέναντι στην εργατική τάξη γιατί γνωρίζουν ότι από την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών θησαυρίζουν.

Η Μέρκελ σαν όλα τα κοράκια έρχεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί μυρίστηκε όπως και οι άλλοι ιμπεριαλιστές αίμα και λεία. Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη Συρία με αυξημένο τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης. Ετσι μοιράζουν τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς και τις αγορές. Εμείς δεν πρέπει να χύσουμε το αίμα μας για τις καταθέσεις τους στην Ελβετία. Τις θυσίες να τις καταθέσουμε στο δικό μας αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog