..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Συμβούλιο της Ευρώπης και ΓΣΕΕ νομιμοποιούν τη μείωση του μισθού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Νομιμοποίηση της μείωσης του κατώτατου μισθού από τα 751 ευρώ μεικτά στα 586 ευρώ και της αύξησης της δοκιμαστικής περιόδου ενός εργαζόμενου πάνω από τους 2 μήνες, δίνει η Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με πρόσφατη απόφασή της. Η απόφαση θέτει «βέτο» - συμβουλευτικά πάντα - στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης (το 2010) για μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα 2/3 του εθνικού κατώτατου μισθού (586 ευρώ) και στην παράταση της δοκιμαστικής περιόδου από 2 σε 12 μήνες, όπου οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση και χωρίς καμία αποζημίωση.
Το σκεπτικό του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν θα μπορούσε παρά να είναι έωλο στην προσπάθειά του να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»: έτσι, θεωρεί πως η μείωση του μισθού στους νέους Ελληνες σημαίνει πως πλέον αμείβονται κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα. Ωστόσο το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα είναι πάνω από 600 ευρώ το μήνα, όριο εξαιρετικά χαμηλό με βάση και τη διαρκή αύξηση του κόστους ζωής.
Αναφορικά με τη δοκιμαστική περίοδο, πριν το 2010, αυτή ήταν στους δυο μήνες, οπότε ο εργοδότης μπορούσε να απολύσει τον εργαζόμενο αν δεν ήταν ευχαριστημένος, χωρίς αποζημίωση. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ισχυρίζεται πως το ένα έτος δοκιμαστικής περιόδου «αντιβαίνει στο καταστατικό» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη που αναφέρει πως οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε «λογική» ειδοποίηση πριν τερματιστεί η απασχόλησή τους, χωρίς ωστόσο να καθορίζει την περίοδο της «λογικής» ειδοποίησης.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ που στα λόγια διαφωνούσε με τη μείωση του εθνικού βασικού μισθού (από 751 ευρώ στα 586 ευρώ), που επέβαλε η κυβέρνηση τον Φλεβάρη του 2012, πανηγυρίζει τώρα με την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για βασικό μισθό στα 586 ευρώ λέγοντας πως «ο αγώνας των συνδικάτων (...) φέρνει αποτελέσματα, καθώς κρίθηκαν παράνομες από το Συμβούλιο της Ευρώπης εργασιακές ανατροπές στην Ελλάδα επειδή παραβιάζουν κατάφορα τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη». Σπεύδει να καλέσει «την κυβέρνηση να σεβαστεί και να εφαρμόσει άμεσα τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και το Συμβούλιο Επικρατείας» όπου θα συζητηθεί και δική της σχετική προσφυγή.
Δηλαδή η ηγεσία της ΓΣΕΕ θέλει να κατοχυρωθεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο εθνικός βασικός μισθός των 586 ευρώ! Ακόμα μια φορά ρίχνει νερό στο μύλο της λαϊκής παραπλάνησης, καλλιεργώντας αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται - δήθεν - να καταγγέλλει την τρόικα (στην οποία συμμετέχει και η ΕΕ) και όσα προωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog