..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχθρος των λαών.



Η τάση ποινικοποίησης της δραστηριότητας που αναφέρεται στον κομμουνισμό στις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, αποτελεί εδώ και καιρό κρατική ιδεολογία. Εκδηλώνεται στις νομικές απαγορεύσεις που βασίζονται στην προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό και το ναζισμό. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με αντικειμενική ιστορική ανάλυση.
Οι κομμουνιστές ήταν από τους πρώτους που πολέμησαν ενεργά ενάντια στο ναζισμό σε όλες τις πλευρές του. Αυτό συνέβη στη Γερμανία και στα ανατολικά Ευρωπαϊκά κράτη. Αυτό προκάλεσε αρκετές θυσίες.
Αντίθετα πρόκειται για παραποίηση της Ιστορίας για να χωρέσει στις ανάγκες των κυρίαρχων τάξεων και των ελίτ που φοβούνται την ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων που αντιπροσωπεύουν την εναλλακτική στον καπιταλισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή προσπάθεια για την απαγόρευση της προβολής του κομμουνισμού, διεξάγεται σε μια κατάσταση όπου το καπιταλιστικό σύστημα είναι σε βαθιά κρίση και γίνονται συνεχείς επιθέσεις στις συνθήκες διαβίωσης και στις εργασιακές συνθήκες όλων των εργαζομένων.
Το έμβλημα του ΚΚ Πολωνίας

Η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων στις χώρες της ΕΕ δείχνει ότι οι κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί φοβούνται μια νέα αντεπίθεση από το επαναστατικό κίνημα των εργατών και των λαών επειδή γνωρίζουν πόσο μεγάλες και ασυμφιλίωτες είναι οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, επειδή γνωρίζουν ότι το μέλλον ανήκει σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δηλαδή στο σοσιαλισμό.
Ο αντικομμουνισμός πάει χέρι χέρι με τις επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους που καλούνται να «πληρώσουν» τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, που βιώνουν την κατάργηση των εργασιακών και πολιτικών τους δικαιωμάτων, την αύξηση της ανεργίας και των άστεγων, την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης, του συστήματος Υγείας κλπ.
Οι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να σβήσουν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού από τη συνείδηση των λαών της Ευρώπης γενικά. Γι' αυτό το λόγο διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία στις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, βγάζουν εκτός νόμου τα κομμουνιστικά κόμματα, διαστρεβλώνουν ασύδοτα την Ιστορία, συκοφαντούν τον κομμουνισμό με τεράστια ψέματα και προσπαθούν να επιβάλλουν την εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλους τους κομμουνιστές στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, με τους εκπροσώπους των κινημάτων που έδειξαν την αξία τους στην πάλη με το φασισμό σε αυτή τη χώρα και τώρα προβάλλουν τη μοναδική διέξοδο από την κατάσταση της κρίσης, τη λύση που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την πρόοδο για όλο το λαό - το σοσιαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog