..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Θ. ΣΚΟΡΔΑΣ ΥΦΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : Ο ΓΑΛΑΤΑΣ!!!!!!!!!!



Ο γαλατάς ήταν ο πρώτος πλανόδιος μικροπωλητής της ημέρας. Φόρτωνε τα γκιούμια του με το φρέσκο γάλα πάνω στο γαϊδουράκι και ξεκινούσε πολύ πρωί από το χωριό για την πόλη. Έπρεπε να προφτάσει να εξυπηρετήσει όλους τους πελάτες. Την ίδια πάντα ώρα, πιστό στο ραντεβού, έδενε σε κάποιο δέντρο το ζώο του και ξεκινούσε το μοίρασμα. Κάθε ημέρα έπρεπε να είναι ακριβής στην ώρα του γιατί τον περίμενε η κάθε νοικοκυρά με τη δική της κανάτα. Συνήθως ήταν μπακιρένια ή πήλινη. Μερικές πολυάσχολες νοικοκυρές άφηναν το άδειο σκεύος έξω από την πόρτα για να το γεμίσει ο γαλατάς, σκεπασμένο συνήθως με μια πέτρα από το φόβο της γάτας. Το γάλα αυτό, υποχρεωτικά οι νοικοκυρές έπρεπε να το βράσουν καλά, γιατί μπορούσε να προκαλέσει πυρετό. Ο γαλατάς είχε καθημερινά τη δική του πελατεία, επειδή όμως πάντα έβρισκε και γυναίκες που του ζητούσαν γάλα σε έκτακτες περιπτώσεις, φρόντιζε να έχει μαζί του και λίγο παραπάνω γάλα. Όταν δεν μπορούσε να το πουλήσει, φώναζε στους δρόμους: "ο γαλατάς! φρέσκο, ολόπαχο γάλα!". Ποτέ δε γύριζε πίσω με περισσευούμενο γάλα.

πηγη Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ
         Γιατί γίνεται η αναφορά στο επάγγελμα του γαλατά
Με αφορμή των δηλώσεων του υφυπουργού ανάπτυξης και υποδομών, Θανάση Σκορδά, στο πώς θα καταπολεμηθεί η μεγάλη αύξημένη  τιμή του γάλακτος (30-40%), σε σχέση με τις χώρες της Ε.Ε. και για να έρθει στα επίπεδα των χωρών της Ε.Ε. πρότεινε η διανομή να γίνεται κατ’ οίκον από τις μονάδες των αγελαδοτρόφων κατευθείαν.
 Μας επαναφέρει ο κ. Σκορδάς στη δεκαετία του 40 όπου εκεί πήγαν και τους μισθούς μας και τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα και στα συσσίτια και γενικά στη φτώχεια του 1940.
Δεν μας είπε όμως στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που σπούδασε και ειδικεύτηκε στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις εάν είχαν γκιούμια με ή χωρίς καπάκι!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν μας ενημέρωσε εάν το επάγγελμα του γαλατά θα είναι ανοικτό ή κλειστό.
 Εάν ο γαλατάς θα διορίζεται με ΑΣΕΠ ή όχι.
Δεν μας είπε επίσης εάν ο γαλατάς θα μοιράζει το γάλα με ποδήλατο ή κάρο.
Εάν είναι ποδήλατο από πού θα το αγοράσει. Θα δώσει μίζα ή όχι.
Εάν πάλι την μεταφορά την κάνει με κάρο, το υποζύγιο, δηλ. το ΓΑΪΔΟΥΡΙ ή το ΜΟΥΛΑΡΙ θα είναι από την Καλαμάτα ή από άλλο μέρος της χώρας;;;;;
 Ή για  ΗΛΙΘΙΟΥΣ μας έχουν ή για πολύ Μ@Λ@ΚΕΣ. 
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog