..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΥΒΑ: 50 Χρόνια οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό από ΗΠΑ

Η Κούβα απαίτησε, για άλλη μια φορά, την άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο Νησί της Επανάστασης και ζήτησε τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στο σχέδιο απόφασης που θα καταθέσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο αποκλεισμός που επιβάλλουν οι ΗΠΑ για πάνω από 50 χρόνια στο Νησί της Επανάστασης έχει ως αποτέλεσμα οι οικονομικές απώλειες να φτάνουν το 1 τρισεκατομμύριο 66 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή της επιβολής του έως και το Δεκέμβρη του 2011.

Ο εξωφρενικός αριθμός αυτός προκύπτει παίρνοντας υπόψη την υποτίμηση του δολαρίου έναντι της αξίας του χρυσού στη διεθνή αγορά. Την παρουσίαση της έκθεσης ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κουβανός υπουργός ΕξωτερικώνΜπρούνο Ροντρίγκες. Οπως πρόσθεσε, ο αποκλεισμός αποτελεί τον κύριο παράγοντα δημιουργίας οικονομικών προβλημάτων καθώς και σημαντικό εμπόδιο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, πρόσθεσε επίσης πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα, που ξεκίνησε το 2009, οι ποινές που έχουν επιβληθεί σε μεμονωμένα άτομα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα ξεπερνούν τα 245 εκατομμύρια δολάρια! Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκαλεί ο αποκλεισμός στην καθημερινή διαβίωση των Κουβανών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σειρά δυσκολιών, με αντίκτυπο σε κάθε οικογένεια, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους και τις γυναίκες, πρόσθεσε ο Ροντρίγκες, τονίζοντας πως η πολιτική αυτή αποτελεί κατάφορη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog