..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : "ΝΕΑ ΑΡΧΗ" !!!!!!!!!!!!!!!!


Τι περιμένουμε όταν ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στην ντόπια πλουτοκρατία και στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ:

  • Ενέκρινε και ψήφισε ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το πρώτο μνημόνιο το Μάη του 2010, με το οποίο κυβέρνηση - πλουτοκρατία - ΕΕ τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, επέβαλαν ληστρικούς φόρους κ.ά.
  • Τον Ιούνη του 2011, ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προωθώντας από κεντρικό πόστο τις πλέον βάρβαρες περικοπές και μέτρα.
  • Το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου ήταν ανάμεσα στους εισηγητές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή των χαρατσιών της ΔΕΗ και του φόρου «αλληλεγγύης», της νέας αφαίμαξης δηλαδή, που ήρθε για να μείνει.
  • Συνδιαμόρφωσε με τον Γ. Παπανδρέου, τον Αντ. Σαμαρά, τον Λ. Παπαδήμο και τους τεχνοκράτες της τρόικας τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου. Ο ίδιος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στις 12 Φλεβάρη την κατακρεούργηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τη σφαγή των συντάξεων, τη δραστική περικοπή των κοινωνικών δαπανών και επιδομάτων.
  • Ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση - πτώχευση του λαού, που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια.
  • Από τη θέση του υπουργού Οικονομικών έχει ήδη «επεξεργαστεί» και συνυπογράψει το επόμενο πακέτο των σφαγιαστικών μέτρων του Ιούνη, ύψους από 11 μέχρι 15 δισ. ευρώ, που θα σπρώξουν ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα.
«Στοίχημα» η εξόντωση του λαού
Τη συνέχιση, κλιμάκωση και πιστή εφαρμογή ακριβώς αυτής της πολιτικής εξόντωσης του λαού έσπευσε να ζητήσει ο Ε. Βενιζέλος από την πρώτη κιόλας ομιλία του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Την προηγούμενη Τρίτη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έθεσε τα «μεγάλα στοιχήματα» - όπως είπε - για το επόμενο διάστημα.
Πρώτο«μεγάλο στοίχημα», όπως τόνισε, είναι η υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου. «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση. Να μην μειωθεί ο ρυθμός είσπραξης των δημοσίων εσόδων, να μην αποκλίνουμε στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, να είμαστε εξαιρετικά αυστηροί στις δημόσιες δαπάνες, να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας την κλιμάκωση του πολέμου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Δεύτερο«μεγάλο στοίχημα», το νέο μνημόνιο «να διασταυρωθεί με ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». Η «ανασυγκρότηση» της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας και η «ανάπτυξη» που το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι άλλοι υπόσχονται, θα στηριχθεί πάνω στους μισθούς πείνας των 400 και 500 ευρώ που νομοθέτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην παροχή νέων κεφαλαίων σε τράπεζες και επιχειρηματικούς ομίλους, στην παράδοση των κρατικών υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στα μονοπώλια, με τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης.
Η «νέα αρχή», λοιπόν, που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται πάνω σε παλιά υλικά, που σε συνθήκες κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος βάζουν τις βάσεις για παραπέρα εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οσο οξύνεται η επιθετικότητα του κεφαλαίου, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ θα γίνεται ακόμα πιο αντιδραστική σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.
Ακριβώς γι' αυτό το λόγο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται με λύσσα σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την εφαρμοζόμενη πολιτική. Αυτή είναι η αιτία που το ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρο τις θέσεις του ΚΚΕ με τον ισχυρισμό ότι «δεν είναι ρεαλιστικές». Επειδή ακριβώς είναι οι μόνες που αμφισβητούν τον πυρήνα της εξουσίας των μονοπωλίων και παλεύουν για τη λαϊκή συσπείρωση που θα την ανατρέψει
"Ρ" 24032012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog