..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΦΡΙΚΗ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΙΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!


Κίνδυνος για 13 εκατομμύρια από λιμό
Η φτώχεια και η ασιτία απειλούν τη ζωή 13 εκατομμυρίων
Associated Press
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Επείγουσα δράση για την αποτροπή ανθρωπιστικής καταστροφής και τη διάσωση περίπου 13 εκατομμυρίων ανθρώπων από λιμό και την παρατεταμένη ξηρασία σε χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής απηύθυναν χτες στο Λονδίνο εκπρόσωποι της βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αρωγής, OXFAM (ΟΞΦΑΜ), κάνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση περίπου 36.000.000 δολαρίων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Μάλι, λόγω των πρόσφατων συγκρούσεων του στρατού με αυτονομιστές της νομαδικής φυλής Τουαρέγκ. Ωστόσο, σημαντικό ζήτημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι από το Τσαντ, την Μπουρκίνα Φάσο, τη Μαυριτανία, το Νίγηρα και τη βόρεια Σενεγάλη. Μάλιστα, στο Τσαντ η κατάσταση είναι τόσο δραματική που - σύμφωνα με την Οξφαμ - οι κάτοικοι ορισμένων χωριών σκάβουν στις φωλιές τερμιτών, προκειμένου να φάνε τους σπόρους που έχουν αποθηκεύσει τα έντομα!
«Ολα τα σημάδια της ξηρασίας φωτογραφίζουν την πρόκληση μιας ανθρωπιστικής καταστροφής εκτός και εάν γίνει κάτι για να την αποτρέψουμε» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της Οξφαμ για τη Δυτική Αφρική, Μαμάντου Μπιτέγε, σημειώνοντας ότι στις χώρες με το πιο έντονο πρόβλημα ήδη ο ντόπιος πληθυσμός υποσιτίζεται κατά 15%, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά υποφέρουν από μεγάλη πείνα...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 10-03-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog