..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.


ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
Επικίνδυνα σχέδια για το κέντρο της Αθήνας

Eurokinissi

Μέτρα ενάντια στη «λαθρομετανάστευση», εντατικοποίηση αστυνομικών ελέγχων ενάντια σε πορνεία, παρεμπόριο και ναρκωτικά εξήγγειλε την περασμένη βδομάδα η συγκυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά δεν απαντούν στην ουσία του προβλήματος, ούτε αγγίζουν τα πραγματικά αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την πράγματι εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν Ελληνες και μετανάστες. Η δράση οργανωμένων κυκλωμάτων ναρκωτικών, πορνείας, διακίνησης και εκμετάλλευσης μεταναστών, η εγκληματική δράση είναι υπαρκτά προβλήματα και απειλούν το ίδιο τη ζωή και των Ελλήνων και των μεταναστών. Τι λύσεις θέλει να δώσει η συγκυβέρνηση σε όλα αυτά; Χρησιμοποιεί σαν άλλοθι αυτά τα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και ανακοινώνει: στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ένταση της καταστολής, αυστηρότερες, ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις - «σκούπα», συλλήψεις, απελάσεις και άλλα παρόμοια...
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης (μετά και τις σχετικές προτροπές του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη που λειτούργησε πάλι ως «λαγός» τους) μες στη βδομάδα προανήγγειλε νέα πογκρόμ σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, συλλήψεις και απελάσεις. Οτι τον Απρίλη ξεκινά με τη διαδικασία τους κατεπείγοντος δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης χιλίων μεταναστών στην Κοζάνη («κέντρα κλειστής φιλοξενίας μεταναστών» τα ονοματίζει) σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο. Οτι σε κάθε περιφέρεια θα υπάρχει ένα τέτοιο κέντρο, και ενδεχόμενα σε κάθε νομό. Παράλληλα, σε συνεργασία με την εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δημοτική αρχή της Αθήνας, το υπουργείο σχεδιάζει επίθεση στους μετανάστες, με πρόσχημα την πάταξη του παρεμπορίου περιμετρικά της Νομικής, ΑΣΟΕΕ και άλλων πανεπιστημιακών χώρων, με καταστροφή επιτόπου των παραποιημένων προϊόντων, ταυτόχρονα με τους ελέγχους σε πάγκους μικροπωλητών στο κέντρο της Αθήνας. Προβλέπεται εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων ενάντια σε πορνεία, παρεμπόριο και ναρκωτικά, ένταση δηλαδή της αστυνομοκρατίας παντού στο κέντρο της Αθήνας. Τέτοιες επιχειρήσεις έγιναν και την περασμένη Πέμπτη και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.
Στρέφονται κατά των ανθρώπων του μόχθου
Phasma

Μόνος δρόμος είναι ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών
Τα μέτρα που παίρνουν όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα, αλλά αντίθετα στρέφονται κατά των ανθρώπων του μόχθου. Στο κέντρο της πόλης, χρόνια τώρα, δρουν όλα αυτά τα κυκλώματα και η έξαρση αυτής της δράσης είναι μία ακόμα ένδειξη για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Αλλωστε, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα είναι μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Και πάντα πίσω από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί τους και ο ΛΑ.Ο.Σ., είναι η βασική αιτία που οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες βρίσκονται στο έλεος αυτών των οργανωμένων κυκλωμάτων. Οι ίδιες οι υπηρεσίες τους, μυστικές και φανερές, ξέρουν πολύ καλά και συχνά - για δικούς τους λόγους - αποκαλύπτουν ποιοι είναι, πώς δρουν και πώς στήνουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Αλλά δεν υπάρχει πολιτική αντιμετώπισής του, επανένταξης των ανθρώπων που τους ωθούν στην εγκληματικότητα κ.λπ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, έχουν τεράστιες ευθύνες.
    Στήριξαν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν πείνα και προσφυγιά. Ψήφισαν και στηρίζουν τη Συνθήκη Σέγκεν και τον Κανονισμό «Δουβλίνο 2» που μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών ενώ είχαν προορισμό αλλού στην ΕΕ.
  • Επέτρεψαν και ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες συνοικίες της πόλης. Τις άφησαν στο έλεος συμμοριών και κυκλωμάτων ώστε τρομοκρατημένοι κάτοικοι να αποχωρήσουν παραδίδοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο μεγάλο κεφάλαιο. Ηδη οι πινακίδες μονοπωλίων μοστράρουν σε διάφορους δρόμους. Κυκλώματα «νόμιμα», που κερδοσκοπούν με τη γη, τοποθετήθηκαν έγκαιρα αγοράζοντας ακίνητα φθηνά, αναμένουν τώρα να βγάλουν στο πολλαπλάσιο την «επένδυσή» τους σε περιοχές «αποκαθαρμένες», «ασφαλείς», ακόμα κι αναπλασμένες με έργα χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό κορβανά.
  • Με την πολιτική τους γενικά οδηγούν στην εξαθλίωση χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που δεν αντέχουν υπέρογκη φορολογία, χαράτσια, δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, σε συνδυασμό με την πτώση της δουλειάς, του μισθού, του εισοδήματος. Χιλιάδες μικρομάγαζα έκλεισαν, χιλιάδες άλλα απειλούνται με λουκέτο. Παιδιά στέλνονται σχολείο ατάιστα και οι όποιες κοινωνικές υποδομές έχουν απομείνει (υποεπανδρωμένες, υποχρηματοδοτούμενες) καταρρέουν καθημερινά.
  • Σε συνεργασία με δημοτική αρχή, ΣΕΒ, ΕΒΕΑμεγαλοξενοδόχους, πατώντας και στη δράση προβοκατόρων σκοτεινών μηχανισμών, προωθούν συστηματικά όχι απλά κάποιες επιχειρήσεις «σκούπα», αλλά γενικευμένη αστυνομοκρατία, περιορισμό έως και απαγόρευση διά νόμου διαδηλώσεων στο κέντρο.
Συντονισμένοι στο στόχο τους
Συντονισμένοι στην αποστολή τους, μέσα Μάρτη σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κ. Μίχαλος επανέλαβε αξιώσεις τους διατυπωμένες από το 2006: «Πρώτον, η υποχρέωση κάθε φορέα που διοργανώνει διαδήλωση να λαμβάνει πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή της την έγγραφη άδεια της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας. Δεύτερον, κάθε φορέας που δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσής του, να συνεργάζεται υποχρεωτικά με την αστυνομία και να ζητά πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Τρίτον, όλες οι διαδηλώσεις να καταλαμβάνουν μια λωρίδα κυκλοφορίας, ώστε να μην αποκλείεται η πρόσβαση και η διέλευση από το κέντρο. Από την πρόταση αυτή εξαιρούνται βεβαίως οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, καθώς και οι πορείες της Πρωτομαγιάς και του Πολυτεχνείου».
Ο Γ. Παπαθανασίου, βουλευτής της ΝΔ, έφερε σαν παράδειγμα το Λονδίνο όπου οι διαδηλώσεις περιορίζονται στο Χάιντ Παρκ, συμφώνησε ανοιχτά με τις προτάσεις του ΕΒΕΑ. Η Κ. Μπατζελή, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, παρέπεμψε σε διάφορα αντιδραστικότατα ευρωπαϊκά ψηφίσματα και συμβάσεις που επιτρέπουν «περιορισμούς της ελευθερίας των συναθροίσεων για λόγους προάσπισης της τάξης ή πρόληψης της αταξίας». Εφερε σαν παράδειγμα την Ολλανδία όπου διαδηλώσεις γίνονται σε μια λωρίδα ή στο πεζοδρόμιο, και τη Ρώμη όπου απαγορεύτηκαν διαδηλώσεις στο κέντρο. Ζήτησε «εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομικού πλαισίου» για τις συναθροίσεις, να υπάρξει «εξειδικευτικός νόμος». Θύμισε ότι το αστικό Σύνταγμα «επιτρέπει την προληπτική απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων» και παραπέμποντας ακόμα και σε νόμους της Χούντας, εκτίμησε: «Η δυνατότητα καθορισμού ορισμένων όρων διεξαγωγής μιας πορείας και όχι της πλήρους απαγόρευσης, είναι απολύτως σύμφωνη με το Σύνταγμα και το νόμο (άρθρο 6, παρ. 4 του ν.δ. 794/71) (...) Παρόμοια, μπορεί να εφαρμοστεί και το άρθρο 7, παράγραφος 2 του ν.δ.794/71, όπου σε περίπτωση παραβίασης των όρων που περιέχει η αιτιολογημένη απόφαση, η οποία κοινοποιείται στο διοργανωτή της συνάθροισης τουλάχιστον 48 ώρες πριν από αυτήν, τότε η Αστυνομία οφείλει να ζητήσει από τους "διοργανωτές" της συνάθροισης να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας είτε να κηρύξουν τη λήξη της».
Αναγκαία η κοινή πάλη
Οι εργαζόμενοι Ελληνες και μετανάστες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι λαϊκές οικογένειες του κέντρου πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη κόντρα στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής και τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν πρέπει να περάσει το δηλητήριο της αντιδραστικής προπαγάνδας ότι για την κατάσταση ευθύνονται οι μετανάστες ή ότι με μέτρα άγριας καταστολής μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα καταστολής που ετοιμάζουν. Αυτός ο κοινός αγώνας είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει προοπτική επίλυσης των προβλημάτων στο κέντρο της πόλης.

Θ. Μπ.
"Ρ" 240312

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog