..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΕΚ-ΑΤΕ:" ΚΟΥΡΕΜΑ" ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ

 


Πάνω από 70% είναι οι απώλειες των αποθεματικών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, δηλαδή χρημάτων των εργαζομένων, μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών που βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, για τη σωτηρία των καπιταλιστών της χώρας. Το «κούρεμα» έγινε μετά τις 9 Μάρτη 2012, στο πλαίσιο της ανταλλαγής ομολόγων.
Η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς την έγκριση του ΟΕΚ, προχώρησε στη μετατροπή των αποθεματικών σε ομόλογα, ενεργώντας με βάση νόμο που της δίνει το δικαίωμα να επενδύει τα αποθεματικά σε ομόλογα.
Κυβερνήσεις και τράπεζα «έκλεψαν νόμιμα» λεφτά των εργαζομένων. Αλλο ένα δείγμα της αντεργατικής πολιτικής για να ωφελείται το κεφάλαιο.
Απώλειες σημειώθηκαν και στους οργανισμούς των εργαζομένων της ΑΤΕ (ταμείο εφάπαξ, ΕΛΕΜ, ΕΛΑΤ), που υπέστησαν κούρεμα περίπου στο 85% τα αποθεματικά τους, που είχαν τοποθετήσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Αποδεικνύεται ότι με το κούρεμα έβαλαν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, αφού φρόντισαν πάνω από ένα χρόνο να διευκολύνουν τους τραπεζίτες να ξεφορτωθούν τα ομόλογα που διέθεταν και αυξάνοντας με την παράταση αυτή το χρέος και το δανεισμό. Αλλο ένα δείγμα της αντεργατικής πολιτικής για να ωφελείται το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog