..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΕΚ ΘΑ ΤΗΝ .....ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ!!!!!!!!!

Πετάει... προς τη διάλυση
Στην (και τυπική) διάλυση της οδεύει ολοταχώς η ΠΑΕ ΑΕΚ. Αδιαφορώντας -αν δεν την επιδιώκουν- για την κατάληξη (η οποία συμπαρασύρει την ομάδα) οι επιχειρηματίες/«σωτήρες» της, συνεχίζουν τις τακτικές κινήσεις εξυπηρέτησης των -αντικρουόμενων- συμφερόντων τους. Παρά την περί του αντιθέτου προπαγάνδα, η αιτία όσων βιώνει και η ΑΕΚ δεν είναι (υπαρκτά) λάθη, παραλείψεις, ανικανότητα. Είναι απότοκα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, της αγοραίας αντίληψης, των νόμων της.
Οσα (δεν) έγιναν χθες στη ΓΣ -πριν αναβληθεί- προοιωνίζονται μάλλον διάλυση. Τα μεγάλα χρέη, ο ελάχιστος χρόνος για κάλυψη τους και η στάση των (νυν και πρώην) μετόχων/«σωτήρων», αποτελούν το τρίπτυχο - προαναγγελία του τέλους. Αποκαλυπτικά προσκηνίου και παρασκηνίου, προθέσεων και στόχων είναι αρκετά γεγονότα.
Π.χ. το πινγκ πονγκ ευθυνών, ποιος θα πληρώσει πόσα. Ο νυν μεγαλομέτοχος φρόντισε πρώτα να εξασφαλίσει τη μίσθωση (έναντι 600 χιλ. ευρώ ετησίως) και (όταν γίνει) την πώληση στην «κιτρινόμαυρη» εταιρεία αντί ακαθόριστου αντιτίμου (δηλαδή τελικά κάλυψη τουλάχιστον για το κόστος) του δικής του ιδιοκτησίας προπονητικού κέντρου από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Πλέον δηλώνει αδυναμία καταβολής οτιδήποτε άλλου από «ψίχουλα».
Το ίδιο και οι νυν ή και πρώην «σωτήρες»/συνέταιροί του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδ. Δημητρέλο, οι μέτοχοι είναι «αρνητικοί σε όλα». Καλούν όμως άλλους να πληρώσουν τα χρέη. Οι δε άλλοι επιχειρηματίες/«σωτήρες» ...δεν ακούνε. Περιμένουν να πτωχεύσει η εταιρεία (υποβιβαστεί η ομάδα) για να την πάρουν χωρίς αντίτιμο και χρέη.
Στο μόνο πράγμα που ομονοούν νυν και πρώην επιχειρηματίες/μέτοχοι, νυν και πρώην υπάλληλοι τους/διοικούντες είναι στον εκβιασμό των φιλάθλων. Ποντάροντας στην άδολη αγάπη τους για την ομάδα, τους ζητούν (ουσιαστικά εκβιάζουν) να (ξανα)πληρώσουν για να σωθεί η ομάδα/εταιρεία... Ανοιξαν μάλιστα και λογαριασμό «σωτηρίας» με αιτιολογία κατάθεσης «έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ».


3 σχόλια:

  1. Μηπως και στις αλλες ομαδες..Εταιρειες...Ειναι τα πραμματα καλυτερα...!!;;;
    Στον Ολυμπιακο...Εχουνε παρει το ρεκορ Γκινες...!!
    Για τους προεδρους της ομαδας, που εχουνε κανει φυλακη...!!
    Και στον Παναθηναικο...
    Βιωνουν τι θα πει.."κρατος-Αφεντικο"...
    Και αυτο που σας λεω θα κανετε...Αλλοιως θα πεθανετε...!!

    Αυτα...Για να τα βλεπουν οι φιλαθλοι...
    Και οι "φιλαθλοι"...
    Που νομισανε, οτι η καλυψη μιας ιδεας...Οπως η ομαδα...
    Η οποιαδηποτε ομαδα, σε οποιοδηποτε αθλημα...

    Μπορει να "μεγαλουργησει" με τα λεφτα των αφεντικων...!!
    Οποιονδηποτε αφεντικων...!!

    Ρε αν τα "αφεντικα" ησαν ιδεολογοι...
    Και πιστευαν σε καποιον οποιονδηποτε Θεο...Εκτος απο το χρημα...

    Ετσι θα ηταν ο κοσμος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ο κατ' εξοχήν χώρος όπου έχει κυριαρχήσει η ιδεολογία της άρχουσας τάξης με αποτέλεσμα πολύ σωστές απόψεις όπως η του παραπάνω σχολίου να λοιδορούνται και να αντιμετωπίζονται σαν τρελές. Και βλέπεις χιλιάδες να ασχολούνται συνεχώς για το ποιο μεγάλο αφεντικό θα αναλάβει την αγαπημένη τους ομάδα για να τη "σώσει".
    Κι αφού μιλάμε για ιδέες το θέμα είναι με ποιο τρόπο οι ιδέες για ένα πραγματικά λαϊκό ποδόσφαιρο θα σπάσουν τη κυριαρχία των καπιταλιστών μέσα στα γήπεδα και θα δημιουργήσουν μια Αλλη Εντελώς Κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλληκάρια έχετε δίκιο, αλλά η πρώτη ΑΓΑΠΗ δεν ξεχνιέται εύκολα!!!!!!

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog