..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ



Ενα απ' τα τσαντίρια του Νίκου Θηβαίου

αριστερά "μπουλούκια"



Στα πέτρινα χρόνια όργωναν όλη την Ελλάδα, τα λεγόμενα "μπουλούκια" περιοδεύοντες θεατρικοί θίασοι που έδιναν μιαν  ανάσα πολιτισμού στην ελληνική ύπαιθρο.
Στα δικά μας πέτρινα χρόνια , έχουμε τα δικά μας "αριστερά μπουλούκια" που περιδιαβαίνουν σε κανάλια, καφενεία, χωριά και πόλεις και λένε περίπου τα παρακάτω :  

ΔΗΜΑΡ : Μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ, αποδοχή των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Στόχος : ένα καλύτερο μνημόνιο που θα επιτευχθεί μέσω της διαπραγματευτικής δεινότητας του Κουβέλη !!


ΣΥΡΙΖΑ : Μέσα στην ΕΕ και στο ευρω, προσδοκώντας στον "μαρασμο" της ΕΕ και στην διάλυση της ΕΕ, καθώς η τελευταία έχει εισέλθει σε διαδικασία αποσάθρωσης !!!. Στόχος : να έχουμε όλοι ένα πιάτο φαί που λέει και ο Τσίπρας


ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΣΥΡΙΖΑ : Έξω απ ΄το ευρώ μέσα στην ΕΕ. Στόχος : Η σοσιαλιστική ανασυγκρότηση της χώρας με καπιταλισμό και ΕΕ !!!!



ΑΝΤΑΡΣΥΑ : ¨Εξω απο το ευρώ, ρήξη με την ΕΕ, έξω απο την ΕΕ, μέσα στην ΕΕ με κατεύθυνση την έξοδο, έξω απο την ΕΕ με κατεύθυνση την είσοδο... Στόχος : who knows ?

Τους φαντάζεστε όλους αυτούς μαζί ή σε συνδυασμούς σε μια "αριστερή κυβέρνηση" ;  Μιλάμε για το απόλυτο πάρτυ για την αστική πολιτική

Δεν είναι να απορεί κανείς, που το αστικό πολιτικό σύστημα διατηρεί τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και απορροφά τους κραδασμούς του, δημιουργώντας στα δεξιά του, ζώνες ταξικής αποσυμίεσης.

Αφού τα "αριστερά μπουλούκια" μας δεν αποτελούν παρά  περιοδεύοντες θίασους, όνειδος για τα παλιά "μπουλούκια", ανώδυνη διαμαρτυρια για την αστική ηγεμονία, επικίνδυνη παρουσία για την εργατική τάξη.

Τόσα χρόνια, τόσοι αγώνες, τόσες ελπίδες για να προκύψουν όλοι αυτοί. Τι να γίνει κάθε εποχή έχει τους... πολιτικούς  "εφιάλτες " της.
Traverso Rossa: αριστερά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog