..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ: ΣΤΟΧΟΣ 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ «ΤΡΥΠΕΣ» ΤΩΝ 2 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ
 
Νέος γύρος περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και άλλα κοινωνικά επιδόματα καθώς επίσης και νέες αυξήσεις στην έμμεση και την άμεση φορολογία θα έρθουν μέσα στον Απρίλιο ή λίγο μετά τις εκλογές. Η κατάρρευση των δύο κρατικών προϋπολογισμών λιτότητας που συνέταξε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος από κοινού με την τρόικα απαιτεί, εκ νέου, άδικες θυσίες από τους εργαζόμενους καιτους συνταξιούχους ενώ για το κεφάλαιο προβλέπονται προκλητικές φοροελαφρύνσεις!
Η εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης για το «κούρεμα» των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων (που οι απώλειες των αποθεματικών τους φτάνουν το ύψος των 11 έως 18 δισ. ευρώ) καθώς επίσης και η φορομπηχτική και περιοριστική πολιτική που εφαρμόζει, καταστρέφουν τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία και οδηγούν σε νέο εκτροχιασμό τον κρατικό προϋπολογισμό και νέα αύξηση το δημόσιο χρέος.
Πιο αναλυτικά:
  • Τα στοιχειά για το έλλειμμα του 2011 (που έφτασε πάνω από 10% επί του ΑΕΠ) δείχνουν υπέρβαση μεγαλύτερη από αυτήν που είχε εκτιμηθεί με τον προϋπολογισμό του 2012, και η οποία αναμένεται να φορτώσει τον φετινό προϋπολογισμό με ένα δημοσιονομικό κενό των 1 έως 2 δισ. ευρώ.
  • Η πορεία υλοποίησης του νέου συμπληρωματικού προϋπολογισμού δείχνει ότι μέχρι το τέλος Μάρτη τα έσοδα θα εμφανίζουν υστέρηση μεγαλύτερη από 1,5 δισ. ευρώ.
  • Η υπερχρέωση των ασφαλιστικών ταμείων, εξαιτίας του «κουρέματος» των ομολόγων τους, της ανεργίας και της ύφεσης, είναι δεδομένη. Η συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού στις ανάγκες τους, λόγω της λεηλασίας τους, θα εκτιναχθεί στα ύψη!
Με αυτά τα δεδομένα, είναι βέβαιο ότι εντός του τριμήνου Απριλίου -Ιουνίου, θα επιβληθούν πρόσθετα μέτραύψους 4 δισ. ευρώ. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1. Περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές 400.000 υπαλλήλων του δημοσίου εντός του 2012. Σύμφωνα με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι αποδοχές των εργαζομένων θα έχουν μειωθεί σωρευτικά κατά 10% έως 52%.
2. Επιβολή της 2ης δόσης των περικοπών του ενιαίου μισθολογίου πολλούς μήνες νωρίτερα. Πιθανότατα θα επιβληθεί από1 Ιουλίου 2012.
3. Κατάργηση επιδόματος παραμεθορίου.
4. Περαιτέρω μείωση ή και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώροΧριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας που φτάνει τα 500250 και 250 ευρώαντίστοιχα) για τους υπαλλήλους που αμείβονται με λιγότερα από 3.000 ευρώ. Ενδεχομένως να μειωθεί το όριο των 3.000 ευρώ κάτω από το οποίο δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται τον 13ο και 14ο μισθό.
5. Περικοπές 10% κατά μέσο όρο στις αποδοχές των 250.000 λειτουργών του δημοσίου (ιατροί του ΕΣΥπανεπιστημιακοί καθηγητές, δικαστικοίστρατιωτικοί,αστυνομικοί) που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
6. Επέκταση των μειώσεων 10% έως 12% σε κύριες συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ(όπως προβλέπεται και από το Μνημόνιο).
7. Μείωση των ανώτατων συντάξεων στα 2.000 ευρώ ή και ακόμα χαμηλότερα.
8. Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση πολύ αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Οι δικαιούχοι επιδομάτων πολυτεκνικών, φοιτητικών, αναπηρικών και ανεργίας θα περιοριστούν δραστικά.
ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΕντόςΙουνίου θα ψηφιστεί καιτο νέο φορολογικό νομοσχέδιο με πρόσχημα την ήδη εξαγγελθείσα «αναμόρφωση» του φορολογικού συστήματος. Αναλυτικότερα θα προβλέπεται:
1. Μείωση των κλιμακίων φορολογίας από 8 σε 3 ή 4. Η επιβάρυνση για τους μισθωτούς,τους συνταξιούχους αλλά καιτους αυτοαπασχολούμενους θα είναι άνευ προηγουμένου!
2. Κατάργηση του βασικού αφορολόγητου των 5.000 ευρώ.
3. Ενιαία αυτοτελής φορολόγηση 20% των εισοδημάτων από ενοίκια, τόκουςκαταθέσεωντόκους ομολόγων κλπ.
4. Κατάργηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 10% γιατόκους στεγαστικώνδανείων πρώτης κατοικίας.
5. Κατάργηση φοροαπαλλαγής γιατις αγροτικές γαίες που κατέχουν φυσικά πρόσωπα.
6. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών κάθε χρόνο.
7. Αποτίμηση των ακινήτων ώστε οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων να προσεγγίζουν τις εμπορικές και εισαγωγή φόρου κερδών κεφαλαίου-υπεραξίας στα ακίνητα.
8. Ειδικά για τον ΦΠΑ. Ενιαία επιβολή συντελεστών 19% ή 21% σε όλα τα αγαθά και υπηρεσίες με εξαίρεση τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά πακέτα (που υπολογίζεται να είναι μειωμένος στο 9% έως 11%).Κατάργηση του ειδικού καθεστώτος γιατα νησιά του Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότικαταργούνται οι 2 παρακάτω κατηγορίες:
  • Ο ΦΠΑ 6,5% που αφοράστα φάρμακα,τα βιβλία,τις εφημερίδες και τα θέατρα. Με την αλλαγή,οι τιμές θα αυξηθούν κατά 11,7%έως 13,6%.
  • Ο ΦΠΑ 13% που αφορά επίσης στα φάρμακα,τα τρόφιματους λογαριασμούς ΔΕΗ, ύδρευσης, φυσικού αερίουτα εισιτήρια μέσων μαζικής συγκοινωνίαςτις ιατρικές επισκέψεις και εξετάσειςτην ιατρική περίθαλψηκλπ. Με την αλλαγή, οι τιμές θα αυξηθούν κατά 5,3% έως 7%.
Για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου οι ανατιμήσεις θα είναι ακόμαυψηλότερες, αφού για παράδειγμα ο συντελεστής ΦΠΑ για τα τρόφιμα από 9% θα ανέβει στα 19% ή 21%.
9. Επιβολήπάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το απλό και το αφρώδεςκρασί και τον λεπτοκομμένο καπνό για στριφτά τσιγάρα.
10. Τροποποίησητου τέλους ταξινόμησης γιαεπιβατηγά ΙΧ ώστενα φορολογούνταιλιγότερο ευνοϊκά τα μεταχειρισμένα ΙΧ.
Από την άλλη πλευρά θα προβλέπονται φοροαπαλλαγές:
Μείωση φορολογικών συντελεστών ακίνητης περιουσίας για τις επιχειρήσειςμεταξύ 0,6% έως 1%.
Τόσο οι μνημονιακές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣ) όσο και οι αντιμνημονιακές –συστημικές δυνάμεις, στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν τα παραπάνω βάρβαρα μέτρα, θα εντείνουν την επίθεση τους στην εργατική τάξητον λαό και την αριστερά, συκοφαντώντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας κάθε προσπάθειαανατροπής των πολιτικών τους και κάθε πρόγραμμα που συγκρούεται με τις στρατηγικές τους επιλογές (ΕΕΟΝΕΔΝΤ) και θέτει την προοδευτική οικονομική ανασυγκρότηση και σοσιαλιστική προοπτική για το τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog