..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΤΕ: ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!!


ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Ξεκίνησε η διαδικασία ξεπουλήματος
Εβαλε μπρος τη διαδικασία για το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ η διοίκηση της ΑΤΕ. Ανακοίνωσε και επίσημα τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του πακέτου των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ (67,7%) και η προθεσμία είναι μέχρι τις 9 Μάρτη 2012.
Μπήκε και η ΔΩΔΩΝΗ, όπως αναμενόταν, στον ντορβά του ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης των αγροτοσυνεταιριστικών βιομηχανιών που κατέχει μετοχές η ΑΤΕ. Στο πλαίσιο των εντολών του μνημονίου και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, η ΑΤΕ ξεπουλάει όλες ανεξαιρέτως τις θυγατρικές της εταιρείες, όπως είναι και η ΔΩΔΩΝΗ, για να εξασφαλίσει κεφάλαια πιο αποδοτικά και με καλύτερους όρους. Σε αυτήν την ολέθρια πολιτική οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι διοικήσεις των ενώσεων στην Ηπειρο έδειξαν και δείχνουν ανοχή και στήριξη με τα πεπραγμένα τους. Το μόνο που έκαναν όλο το τελευταίο διάστημα ήταν να ανακοινώνουν πρωτοβουλίες για το πώς θα αγοράσουν τις μετοχές της ΑΤΕ στη ΔΩΔΩΝΗ οι Ενώσεις της Ηπείρου και αναζήτησαν μέχρι και σύμβουλο για την αγορά... Ομως, πώς θα γίνει αυτό, αφού φυτοζωούν οικονομικά με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΕΑΣ Πρέβεζας που μπαίνει σε διαδικασία πτώχευσης;
Οι μικρομεσαίοι παραγωγοί, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ΔΩΔΩΝΗΣ, χρειάζεται να παραμερίσουν τις αγροτοσυνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου που αναλαμβάνουν να παροπλίσουν τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και να προχωρήσουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα εξυπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντά τους. Η υπόθεση της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν αφορά μόνο την Ηπειρο, αλλά τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας. Αν ξεπουληθεί - ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ χαμένοι θα είναι όλοι οι κτηνοτρόφοι και κερδισμένοι θα είναι οι γαλακτοβιομήχανοι και τα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog