..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟικη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αντι-ΝΑΤΟική διαμαρτυρία στη Σεβαστούπολη
ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ.--
«Θερμή υποδοχή» επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης στην άφιξη του αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS Vella Gulf (CG72) στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ. Το αμερικανικό αντιτορπιλικό - που μεταφέρει 26 πυραύλους «Τόμαχοκ» - αναμένεται να καταπλεύσει στα λιμάνια της Οδησσού και της Κονστάντζα της Ρουμανίας, ενώ θα παραμείνει στη Σεβαστούπολη έως τις 31 Γενάρη και θα πάρει μέρος σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με μονάδες του ουκρανικού ναυτικού.
Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τις σχέσεις που διατηρεί η κυβέρνηση της χώρας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και υπογράμμισαν πως η παρουσία του αμερικανικού αντιτορπιλικού θέτει σε κίνδυνο την Ουκρανία, καθώς, σε περίπτωση που ενδεχομένως λάβει εντολές να επιτεθεί στο Ιράν, η χώρα αυτομάτως θα εμπλακεί σε μια διεθνή σύγκρουση.
Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης πραγματοποιούν συχνά διαμαρτυρίες ενάντια σε αμερικανικά πολεμικά πλοία που καταπλέουν στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog