..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ 2012


                                       Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ 2012
   Δεν τους φτάνουν οι  μειώσεις μισθών και συντάξεων που επέβαλλαν το 2011 και θα συνεχιστούν  το 2012, έρχεται όμως αυτό το «σωτήριο έτος» ο πρωθυπουργός- τραπεζίτης του μαύρου μπλόκ της κυβέρνησης ως Άη Βασίλης, ντυμένος όχι στα κόκκινα αλλά στα μαύρα όπως οι βρικόλακες για να πιούν το αίμα   του εργαζόμενου και του συνταξιούχου με διάφορους φόρους.
   Κεφαλικός φόρος από 1% έως 5% για τα εισοδήματα του 2011. Το ποσό θα αφαιρείται από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη του «υπόχρεου» από μία έως πέντε δόσεις. Για εισοδήματα 12000 έως 20000 1% 20001 έως 50000 2%, 50001 έως 100000 3% ………..
   Κεφαλικός φόρος από 1% έως 5% για τα εισοδήματα του 2012. Το ποσό του φόρου θα καταβληθεί το Ιούνιο με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.
   Ποσό 300 έως 800 ευρώ από τη μείωση του αφορολογήτου στις 5000 ευρώ. Το ποσό θα καταβληθεί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης τον Ιούνιο.
   Χαράτσι για τις ηλεκτροδοτούμενες οικίες και καταστήματα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Αφορά τη 2η δόση του 2011 που θα καταβληθεί μέσα στο 1ο δίμηνο του 2012. Επίσης το χαράτσι θα ισχύει για το 2012 έως το 2015 που θα καταβάλλεται σε τέσσερις δόσεις.
   Νέο ενεργειακό πιστοποιητικό για τα σπίτια
   Αυξημένα τεκμήρια στο Ι.Χ. σπίτια, ενοίκια, καταθέσεις. Δηλαδή φορολογούμενος με εισοδήματα 8000 έως 12000 ευρώ, θα φορολογείται στο εξής για    εισόδημα 18000 και πάνω. Αποτέλεσμα θα καταβάλλει ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος  400 ευρώ επί πλέον.
    Αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Από 0,80 λεπτά που ήταν η τιμή το Δεκέμβρη του 2010 σχεδιάζουν να εκτοξευθεί στα 1,40 ευρώ.
   Ειδικό φόρο στα καυσόξυλα. Προσπαθούν να αντισταθμίσουν τη χασούρα των 6 δις ευρώ επειδή υπάρχει μειωμένη ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης αντιθέτως με την αύξηση των καυσόξυλων.
   Αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ποσοστό αύξησης από 9% έως 12%.
   Μας είπε ότι θα βάλλει κόκκινη γραμμή για να σωθεί η χώρα. Κόκκινη γραμμή για να τα χάσουν όλα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
   Βάζει κόκκινη γραμμή, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου-Τρόικας, για να διασφαλιστεί η μελλοντική υψηλή κερδοφορία των επιχειρηματιών.
    Κόκκινη γραμμή βάζουν;;;;;!!!!!
    Ρε Ελληναρά. Μέχρι πότε θα σου βάζουν κόκκινες γραμμές;;;; Δεν κουράστηκες πιά από τις πολλές σφαλιάρες που έφαγες;;;. Δεν σιχάθηκες ακόμη τον εαυτό σου να είσαι μια ζωή ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ;;; Μια ζωή να ανήκεις στη συνομοταξία των ΑΣΠΟΝΔΥΛΩΝ;;;;
   ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ;;;;;
   ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ;;;;;
 ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ    ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.
        
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog