..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΦΑΡΜΑΚΑ: STOP ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΦΣ

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πήρε απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αρρώστων
ΔΗΠΑΚ: Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΦΣ να σταματήσουν οι φαρμακοποιοί τη χορήγηση των φαρμάκων επί πιστώσει στρέφεται ευθέως ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχά λαϊκά στρώματα

Στην υλοποίηση μιας επικίνδυνης απόφασης ακόμα και για τη ζωή των ασθενών που χρειάζεται να πάρουν φάρμακα για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους ή να ξεπεράσουν ακόμα και απλές ασθένειες, προχώρησε η πλειοψηφία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ). Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χτες, οι φαρμακοποιοί δε θα δίνουν φάρμακα σε κανέναν ασφαλισμένο αν δεν πληρώνει ολόκληρο το κόστος του φαρμάκου και όχι μόνο τη συμμετοχή του, από την 1.1.2012, επειδή τους χρωστάνε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κάτι που σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα βρεθούν στην ανάγκη, συνταξιούχοι, χρόνιοι πάσχοντες που δεν έχουν να πληρώσουν, με δεδομένη και την άσχημη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, βρίσκονται μπροστά σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Τη στιγμή, μάλιστα που πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε καν τη συμμετοχή τους μέχρι 25% για φάρμακα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκβιασμό στο λαό και απόφαση που «βγάζει λάδι» τα μονοπώλια φαρμάκου αλλά και την κυβέρνηση.
Η ηγεσία του ΠΦΣ έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου για το θέμα, κάνοντας λόγο για χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς που ανέρχονται σε 400 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300 εκατ. τα οφείλει ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Κάτι που είναι γεγονός, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το να παίζουν κυριολεκτικά επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία των ασφαλισμένων. Στη συνέντευξη αναφέρθηκε ακόμα πως ήδη 245 φαρμακεία έχουν δηλώσει ότι θα κλείσουν, ενώ έκλεισαν ήδη 45. Επίσης, έχουν αποσταλεί κατασχετήρια σε 130 φαρμακεία. Και πρόσθεσαν ότι η κατάσταση θα οξυνθεί με δεδομένη την απελευθέρωση του επαγγέλματος, μετά και την απελευθέρωση του ωραρίου. Ομως γι' αυτή την πραγματικότητα δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες και οι μεγαλέμποροι των αποθηκών φαρμάκου που πουλάνε για το κέρδος.
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η λύση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι οι αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί να μετακυλίουν το κόστος και τον εκβιασμό στους ασφαλισμένους, αλλά να αγωνιστούν μαζί με το εργατικό κίνημα και τις συνταξιουχικές οργανώσεις στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των οφειλών των Ταμείων με επιχορήγησή τους απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
                                                                                                       ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ22-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog