..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ


Δεκάδες άμαχοι Κούρδοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή
Δεκάδες τα θύματα των τουρκικών επιδρομών στα σύνορα με το Ιράκ
ΑΓΚΥΡΑ.--
Νέα πολύνεκρη επίθεση πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις σε χωριό στο βόρειο Ιράκ, με υποτιθέμενο στόχο «Κούρδους αντάρτες» και αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άμαχοι κάτοικοι της περιοχής. Η αεροπορική επίθεση των Τούρκων στρατιωτών σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και, σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο στρατού, έγινε με βάση πληροφορίες που υποστήριζαν ότι σχεδιάζεται επίθεση εναντίον τουρκικών βάσεων. Ο τουρκικός στρατός ισχυρίζεται ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποίησαν την επίθεση στόχευσαν περιοχή που «δεν υπήρχαν άμαχοι». Πληροφορίες αναφέρονται σε «λάθος» του τουρκικού στρατού, που θεώρησαν ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν μέλη του ΡΚΚ.
Το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς τη «σφαγή», υπογραμμίζοντας ότι όλα τα θύματα ήταν άμαχοι ηλικίας 16 έως 20 ετών. Πληροφορίες που δεν μπορούν να διασταυρωθούν αναφέρουν ότι οι νεαροί που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην περιοχή πραγματοποιούσαν «λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων», που χαρακτηρίζεται «κοινή πρακτική», για τους πληθυσμούς των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και στην πλειοψηφία τους έφεραν εγκαύματα στο σώμα. Ο ηγέτης του BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς ανέφερε ότι τα θύματα του βομβαρδισμού επέστρεφαν στα χωριά τους, όταν κατά τη διέλευσή τους από στρατιωτικό φυλάκιο τους απαγορεύθηκε να περάσουν από το συνήθη δρόμο και αναγκάστηκαν σε παράκαμψη με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο βομβαρδισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog