..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ



Παπαγεωργίου Βασίλης
«ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να υπάρξουν νέα μέτρα», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, την ίδια στιγμή που ...παίρνονται νέα μέτρα και ετοιμάζονται και άλλα.
Εκτός κι αν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και τα προσαυξημένα τεκμήρια δεν είναι νέα μέτρα που πλήττουν κατά βάση τα λαϊκά στρώματα.
Προσθέστε και την κυβερνητική απόφαση να «ληφθούν μέτρα» για τις επικουρικές συντάξεις (που προφανώς δε θα είναι ...αυξήσεις), και ο «χορός των μέτρων» αρχίζει για τα καλά και κανείς δεν ξέρει πού θα τελειώσει.
Οσο για το σκηνικό που θα στηθεί, μας το έδωσε πολύ καλά να το καταλάβουμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «προφανώς, θα υπάρξει πίεση από την Κοινότητα», ενόψει του πακέτου των 89 δισ.!
Η τρόικα, υποτίθεται, θα πιέζει, οι υπουργοί υποτίθεται πως θα αντιστέκονται και στο τέλος ο κοσμάκης θα την πληρώσει. Ο,τι ακριβώς έχει συμβεί δεκάδες φορές τα τελευταία 2 χρόνια.
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ δε θα γίνει Ντίσνεϊλαντ! Μας δήλωσε γεμάτος περηφάνια ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος! Απλά, σύμφωνα με τα μέτρα που προωθεί, θα είναι πιο εύκολο να παραχωρούνται τα μνημεία για διαφημιστικούς σκοπούς!
Γιατί, όπως δηλώνει, ο Πολιτισμός είναι μία «δομημένη οικονομική δραστηριότητα», οπότε πρέπει να έχει κι αυτή τους κανόνες της, που δεν είναι άλλοι από αυτούς της αγοράς.
Κι επειδή έχουμε δει πολύ καλά τις αντιλήψεις της κυβέρνησης για τις «δομημένες οικονομικές δραστηριότητες», όπως καταλαβαίνετε, και αυτός ο χώρος δε θα εξαιρεθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις.
Αλλωστε, ήδη, έχουν αρχίσει και ολοένα και διευρύνονται. Μόνη διαφορά το ...παραμύθι πως όλα γίνονται για την «προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Παπαγεωργίου Βασίλης  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ  -30-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog