..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΑ- ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΡΩΣΙΑ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ
Στην 3η παγκόσμια θέση σε χρήστες ηρωίνης
5 εκατομμύρια οι ναρκομανείς
Είκοσι χρόνια μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία παίρνει θέση στο «βάθρο» των χωρών που μαστίζονται από ένα ακόμη κοινωνικό πρόβλημα του καπιταλισμού, τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βίκτορ Ιβανόφ, διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, σήμερα στη Ρωσία 5 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η Ρωσία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους χρήστες ηρωίνης και σ' αυτήν καταγράφεται το ένα τρίτο των θανάτων ηρωινομανών στον κόσμο.
Κάθε χρόνο από τη χρήση ναρκωτικών χάνουν τη ζωή τους πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ ασκείται ποινική δίωξη σε άλλους 100 χιλιάδες ανθρώπους για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, παρόλο που η διακίνηση της αφγανικής ηρωίνης στη Ρωσία μειώθηκε κατά το 20%. Οπως σημείωσε ο Ιβανόφ, την περασμένη χρονιά οι συνεργάτες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών συμμετείχαν σε μια κοινή επιχείρηση με τους Αμερικανούς για εξάλειψη εργαστηρίων παραγωγής ναρκωτικών στα εδάφη του Αφγανιστάν. Το 2011 στη Ρωσία καταστράφηκαν 7 εργαστήρια παραγωγής ναρκωτικών, ενώ εμποδίστηκαν 12 χιλιάδες μεταφορές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Ομως η ζήτηση απαγορευμένων ουσιών στη Ρωσία παραμένει αυξημένη. «Αυτό μοιάζει με το κούρεμα του γκαζόν, όταν τακτικά το κουρεύουν, αλλά αυτό ψηλώνει», παραδέχτηκε ο Ιβανόφ, προτείνοντας νέα μέτρα σε νομοθετικό επίπεδο, που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επηρεάσουν τις κοινωνικές αιτίες εκδήλωσης αυτής της μάστιγας, που εξαπλώθηκε ραγδαία στην καπιταλιστική Ρωσία, μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.

Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog