..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Επιχειρούν να κοροϊδέψουν το λαό...

Γρηγοριάδης Κώστας
ΤΩΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ; Κάνουν ό,τι κάνουν, στήνουν τις κυβερνήσεις που στήνουν και στη συνέχεια μας δουλεύουν κι από πάνω...
Ετσι, μας προέκυψε χτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να μας πει πως δεν προβλέπονται άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων για το 2012.
Δηλαδή, η περίφημη δανειακή σύμβαση και «η οικονομική πολιτική που απορρέει από αυτή» - όπως χαρακτηριστικά λένε - τι μπορεί να περιέχει; Αυξήσεις; Μήπως διατήρηση της αγοραστικής αξίας;
Αν ήταν έτσι, δε θα κατασκεύαζαν το «μαύρο μέτωπο» που έφτιαξαν προκειμένου να εφαρμόσουν την πολιτική τους.
Δε θα προσπαθούσε το ΠΑΣΟΚ να «μοιραστεί» τη δυσαρέσκεια του κόσμου με άλλους, και δε θα προσπαθούσε η ΝΔ να πάρει τις όποιες, έστω λεκτικές, αποστάσεις από τη σημερινή κυβέρνηση.
Προφανώς, λοιπόν, και μειώσεις μισθών θα κάνουν (είτε ευθέως, είτε πλαγίως), και ανεργία θα δημιουργήσουν, και νέους φόρους θα βάλουν, και δικαιώματα θέλουν να καταργήσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία να καταστρέψουν.
Δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν κανέναν, όσοι κι αν μαζευτούν, όσο «ευρείες» κυβερνήσεις κι αν κάνουν.
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ που θα ψηφιστεί θα είναι προϋπολογισμός ...μεγάλης αβεβαιότητας, σύμφωνα με τον Σταύρο Δήμα. Εχει δύο σενάρια (ένα με PSI, ένα χωρίς) και είναι εξαρτημένος από τις διεθνείς εξελίξεις.
Αυτό που στον Στ. Δήμα φαίνεται για «αβεβαιότητα» εμάς μας φαίνεται για ...«βεβαιότητα»: Ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω και ό,τι «εξτραδάκια» χρειαστεί θα τα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι.
Αλλωστε, το έχουμε ξαναδεί το έργο και δεν πρόκειται να αλλάξει το σενάριο μόνο και μόνο επειδή άλλαξαν κάποιοι ηθοποιοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog