..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

                                      ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Η «ΕΛΛΑΣ»
      Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζονται, εντός και εκτός Βουλής, τραγελαφικά γεγονότα. Νομίσαμε ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονταν σε παιδική χαρά. Με τούμπες και κωλοτούμπες. Με βρισιές. Με τσουλήθρες και τραμπάλες. Να πετάνε λάσπη εδώ και κει. Να μαλώνουν όπως τα μικρά παιδιά. Και όλα αυτά για την κ α ρ έ κ λ α.
      Βρεθήκαμε από το πουθενά σε ένα δημοψήφισμα. Δε υπήρξε ούτε μια συζήτηση. Αποφασίζουμε και διατάζουμε.
      Ακούσαμε να αποκαλούν τον  πρωθυπουργό, εντός και εκτός κοινοβουλίου, ψεύτη, ανίκανο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και αυτός για να παραμείνει ζωντανός και γαντζωμένος στην καρέκλα του, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης.
     Τελικά την πήρε την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης. Την πήρε  από τους Β Ο Λ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Σ και όχι από τον Ελληνικό Λαό. Έδωσαν ψήφο σ’ αυτόν που την προηγούμενη ημέρα έβριζαν. Σ’ αυτόν που το 44% σε δυο χρόνια το έκανε 14%. Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σ’ αυτόν που δεν θέλουν για πρωθυπουργό. Αυτοί που κάθε ημέρα, κάθε στιγμή, ο Ελληνικός Λαός τους βρίζει. Αυτοί που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην Αθήνα από την κατακραυγή του κόσμου. Στο τέλος τον χειροκρότησαν. Και αυτός με το χέρι στην καρδιά τους ευχαρίστησε. Τους ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του. Και όλα αυτά για την καρέκλα. Για την εξουσία. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ.
      Και όλα αυτά γίνονται σε μια χώρα που άντεξε Ναζιστική κατοχή, Ελλητουρκικό πόλεμο. Μικρασιατική καταστροφή. Άντεξε τις δικτατορίες  Πάγκαλου-Μεταξά-Παπαδόπουλου. Αυτή η χώρα δεν άντεξε όμως, 30 χρόνια Ευρωπαϊκής Κατοχής.
     Όλα αυτά γίνονται σε μια χώρα που ο Λαός της δεν ρωτήθηκε για την ένταξη στην ΕΟΚ από τον Κων/νο Καραμανλή αλλά έβγαλε πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    Δεν ρωτήθηκε για την ένταξη στην ΟΝΕ από τον Σημίτη αλλά έβγαλε πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.
    Δεν ρωτήθηκε αλλά αυτοί, ψήφισαν Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, «κουρέματα», απεχθή μέτρα. Και τώρα χωρίς να τον ρωτήσουν προσπαθούν να κάνουν κυβέρνηση Εθνικής «Σωτηρίας». Μια κυβέρνηση που δεν θα πει ΟΧΙ, αλλά για ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Ένα νέο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο που θα είναι η ταφόπλακα των όποιων κατακτήσεων, μισθών και συντάξεων έμειναν από τα προηγούμενα μέτρα. Μια σύμβαση που θα ΕΚΧΩΡΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στους δανειστές. Προσπαθούν να κάνουν μια δυνατή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση κατόπιν υποδείξεων των Βρυξελλών. Όπως έγινε το 1967 με την παρέμβαση της Αμερικής που διόρισαν κυβέρνηση με τον δικτάτορα Ππαδόπουλο. Μια κυβέρνηση  ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. Γι’ αυτό δεν κάνουν εκλογές. Γνωρίζουν ότι, εάν στήσουν κάλπες για  ρωτήσουν τον Λαό τότε θα ακούνε το τραγούδι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog