..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Το «μέτωπο» κατά της ανόδου της ακροδεξιάς ... και άλλα παραμύθια χωρίς αίσιο τέλος

 Οσα γράφονται, όσα λέγονται και όσα εννοούνται - πόσο μάλλον αυτά που γίνονται πίσω από «κλειστές πόρτες» - τις τελευταίες μέρες σχετικά με την «ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ώστε να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς», είναι εξόχως αποκαλυπτικά.

Με επίκεντρο τα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία και με αφορμή την ανακοίνωση πρόωρων εκλογών από τον Μακρόν - λόγω της «πρωτιάς» του κόμματος Λεπέν στις πρόσφατες εκλογές - έχει σημασία να καταγραφούν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία και τοποθετήσεις για το τι πραγματικά είναι αυτά τα διάφορα «μέτωπα» που κάθε τόσο στήνονται, κυρίως στη Γαλλία, και για το αν τελικά εμπόδισαν τη λεγόμενη «άνοδο της ακροδεξιάς».

* * *

Τι γίνεται, λοιπόν, αυτήν την περίοδο στη Γαλλία;

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου στο ΣΚΑΪ: Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι εγγύηση για το αύριο (Video)


Το ΚΚΕ εκφράζει την αποστροφή που προκαλεί στον λαό ο καυγάς των εκατομμυριούχων για τα ακίνητα, τις μετοχές κλπ., επισήμανε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το βράδυ της Πέμπτης.

Σημείωσε πως για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν δύο κόσμοι, ο ένας κόσμος που δίνει καθημερινά μάχη για να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά του σε συνθήκες ακρίβειας και ασφυξίας και ο άλλος κόσμος που μπορεί να πλουτίζει και να αυξάνει τα κέρδη και τις μετοχές του. 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Αποκρουστική αντιπαράθεση

Στο «παρά πέντε» της κάλπης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να απογειώσουν τον αποπροσανατολιστικό καβγά, παίζοντας αυτή τη φορά «υπερατού» με τα εκατομμύρια των αρχηγών τους, αποδεικνύοντας πόση απόσταση τους χωρίζει από τις πραγματικές αγωνίες του λαού.

Μιλάνε για καταθέσεις και εκατομμύρια, αποκαλύπτοντας τους δεσμούς αίματος με την τάξη που υπηρετούν, τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, δηλαδή το κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Να γιατί ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να εμπιστεύεται και να διαλέγει ανάμεσα σ' αυτούς που θα τους έχει έτσι κι αλλιώς απέναντι την επόμενη μέρα!

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Έλληνας αξιωματικός βρίσκεται στο Κίεβο για να εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς στα F-16!

Πηγή: Associated Press

Δεν έχει πάτο η εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν ρωσικά και ελληνικά μέσα, στα μουλωχτά η ελληνική κυβέρνηση έστειλε αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κίεβο, για να εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς στα F-16.

Τον περασμένο Ιούλη, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, είχε αποφασιστεί να συγκροτηθεί μια πρωτοβουλία χωρών που θα εκπαίδευσε τους Ουκρανούς πιλότους στον συγκεκριμένο τύπο μαχητικών αεροσκαφών.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog