..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΝΑΤΟ: Σχέδια για τη μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία

Σχέδια για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας
Ο διάδρομος Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μια από τις 4 «εναλλακτικές» σε περίπτωση πολέμου 

Σχέδια μεταφοράς αμερικανικών και άλλων ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία επεξεργάζεται το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τη Ρωσία σε ένα μέλος της «συμμαχίας», αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Telegraph».

Το ΝΑΤΟ δημιουργεί αρκετούς χερσαίους διαδρόμους για τη μεταφορά αυτών των στρατευμάτων, οι οποίοι - εάν χρειαστεί - θα αντικαταστήσουν τον βασικό διάδρομο που προβλέπει την απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στο λιμάνι του Ρότερνταμ και τη μεταφορά τους σιδηροδρομικώς στην Πολωνία μέσω της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

«Παρακολουθώντας και αξιολογώντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρατηρούμε ότι η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές βάσεις διοικητικής μέριμνας», αναφέρει ο Αλ. Σόλφρανκ, επικεφαλής της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι γι' αυτόν τον λόγο χρειάζονται πολλές εναλλακτικές διαδρομές για τη μεταφορά στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε όλη την Ευρώπη.

Υπ' αυτό το πρίσμα, όπως λέει ο Σόλφρανκ, θα ήταν τελείως αβάσιμο να δημιουργηθούν μεγάλες βάσεις logistics καθώς θα μπορούσαν πολύ εύκολα να γίνουν στόχοι. Επιπλέον, σημειώνει ότι τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας της «συμμαχίας» «θα είναι πάντα ανεπαρκή» για την προστασία όλων των βασικών κόμβων logistics και άλλων σημαντικών και ευάλωτων στόχων στην Ευρώπη.

Η «Daily Telegraph» αναφέρει ότι, εκτός από τον διάδρομο εφοδιαστικής αλυσίδας Ολλανδίας - Γερμανίας - Πολωνίας, το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τουλάχιστον άλλους τέσσερις: Ιταλία - Σλοβενία - Κροατία - Ουγγαρία, Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία, Τουρκία - Βουλγαρία - Ρουμανία και Νορβηγία - Σουηδία - Φινλανδία.

Βάσει του δημοσιεύματος, η Κοινή Διοίκηση Επιμελητείας του ΝΑΤΟ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύστημα για τη γρήγορη μεταφορά φορτίου και στρατευμάτων σε όλη την επικράτεια της ΕΕ χωρίς καθυστερήσεις στα σύνορα και χωρίς την ανάγκη λήψης ειδικών αδειών από μεμονωμένα ευρωπαϊκά κράτη - μέλη.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog