..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου στο ΣΚΑΪ: Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι εγγύηση για το αύριο (Video)


Το ΚΚΕ εκφράζει την αποστροφή που προκαλεί στον λαό ο καυγάς των εκατομμυριούχων για τα ακίνητα, τις μετοχές κλπ., επισήμανε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το βράδυ της Πέμπτης.

Σημείωσε πως για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν δύο κόσμοι, ο ένας κόσμος που δίνει καθημερινά μάχη για να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά του σε συνθήκες ακρίβειας και ασφυξίας και ο άλλος κόσμος που μπορεί να πλουτίζει και να αυξάνει τα κέρδη και τις μετοχές του. 

«Ο ένας κάνει επίδειξη πλούτου κι είναι ένα ερώτημα τι σχέση έχει με ό,τι έχει ο καθένας στο μυαλό του ως αριστερά και ο άλλος μιλάει απαξιωτικά σε ό,τι έχει να κάνει με λαϊκές διεκδικήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη «πως δεν μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή όσων χάσαμε στα χρόνια της κρίσης γιατί θα μας οδηγούσε στη χρεοκοπία», θέτοντας το ερώτημα: «Γιατί είναι χρεοκοπία να πάρει πίσω ο συνταξιούχος αυτά που έχασε και έχει ματώσει ενώ δεν είναι χρεοκοπία οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου;».

Αυτοί οι δύο κόσμοι δεν συμβιβάζονται, υπογράμμισε κι έχει τη δυνατότητα ο λαός όλα αυτά να τα κάνει κριτήριο ψήφου.

Κατήγγειλε την ταύτιση των αστικών κομμάτων στην πολιτική της ΕΕ, φέρνοντας ως παραδείγματα την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, τις αιτίες της ακρίβειας, όπως η «πράσινη μετάβαση», το χρηματιστήριο Ενέργειας, αλλά και τους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων που είναι αποτέλεσμα του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που ψήφισαν και διατήρησαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Σχολιάζοντας το ιδεολόγημα της «πολιτικής σταθερότητας», σημείωσε ότι αξιοποιείται από τα αστικά κόμματα όταν βλέπουν ότι ένας κόσμος μπορεί να ξεφύγει και να πάει στην κάλπη να τους καταδικάσει με την ψήφο του. Η πολιτική σταθερότητα είναι η μεγαλύτερη αστάθεια στη ζωή του λαού μας, σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας ο κόσμος πάει στο σούπερ μάρκετ και φεύγει με άδειες τσάντες, οι πλειστηριασμοί έχουν απογειωθεί και έγινε το μεγαλύτερο έγκλημα, των Τεμπών, για το οποίο παλεύουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη. 

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι εγγύηση και για το αύριο, κατέληξε η Χρ. Παναγιωτακοπούλου, καλώντας τον κόσμο να το υπερψηφίσει.

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog