..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Οι ΗΠΑ ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως - Eτοιμάζουν τα F35 για πυρηνικές επιθέσεις – Οργισμένη η Ρωσία

Καταστροφική παράνοια από τους Αμερικανούς που ετοιμάζουν τα F 35 για πυρηνικές επιθέσεις - Οργή στη Ρωσία που δηλώνει ότι θα απαντήσει συντριπτικά στην πρόκληση 

Σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση προχώρησαν οι ΗΠΑ.

Το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς F-35 πιστοποιήθηκε επίσημα για τη μεταφορά πυρηνικών βομβών B61-12, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα δυτικό μαχητικό stealth πολλαπλών ρόλων θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Κοινού Προγράμματος F-35, Russ Goemaere, δήλωσε σχετικά με αυτό το ορόσημο στο πρόγραμμα μαχητικών: «Το F-35A είναι το πρώτο αεροσκάφος με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας 5ης γενιάς και η πρώτη νέα πλατφόρμα (μαχητικό ή βομβαρδιστικό) που πετυχαίνει αυτό το καθεστώς από τις αρχές της δεκαετίας του 1990».

Έκανε λόγο για την παροχή μίας κρίσιμης ικανότητας όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ και τόνισε τη μεγάλη δύναμη αποτροπής που θα προσφέρει σε ολόκληρη τη Δύση.

Η πιστοποίηση επιπλέον δεν επεκτείνεται στις «αδελφές» παραλλαγές του stealth αεροσκάφους, το F-35B μικρής απογείωσης και κάθετης προσγείωσης και το F-35C που εκτοξεύεται από αεροπλανοφόρο.

                                  Με πυρηνικές βόμβες στην Ευρώπη

Τα σχόλια του Goemaere σχετικά με τη νέα ικανότητα του F-35 και τι σημαίνουν για το ΝΑΤΟ γενικότερα, φωτίζουν το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτρέψουν στα F-35 που αναπτύσσονται από τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία να χρησιμοποιούν αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές B61-12.

Αν και ο προκάτοχος του F-35, το δικινητήριο μαχητικό F 22 είχε προηγουμένως χαρακτηριστεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως μαχητικό πυρηνικής επίθεσης, οι μικροί χώροι όπλων της κατηγορίας το εμπόδιζαν να φέρει κεφαλές μεγαλύτερης διαμέτρου όπως η B61.

Επιπλέον, τα πολύ χαμηλά ποσοστά διαθεσιμότητας του F-22, η ιδιαίτερα μικρή του εμβέλεια και άλλα ζητήματα επιδόσεων το εμπόδισαν να χρησιμεύσει ως αποτελεσματικό μαχητικό πυρηνικών επιθέσεων, με το δαπανηρό αεροσκάφος να αποστέλλεται τώρα σε πρόωρη απόσυρση μετά την ακύρωση του 75% της προγραμματισμένης παραγωγής, επισημαίνει το Military Watch Magazine.

                                       Παγκόσμια ανησυχία και οργή

Το πρώτο αμερικανικό μαχητικό stealth, το F-117 σχεδιάστηκε από την αρχή για πυρηνική επίθεση αλλά ήταν ιδιαίτερα ευάλωτο στις αερομαχίες, είχε πολύ κακή απόδοση πτήσης και είχε εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις συντήρησης που περιόριζαν τη χρησιμότητά του.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα από τη χρήση του F-35 για πυρηνική επίθεση είναι ότι αναπτύσσεται πολύ πιο ευρέως, με πάνω από 1000 να έχουν κατασκευαστεί.

Το ευρύ φάσμα των βάσεων που φιλοξενούν το αεροσκάφος, οι οποίες πρόκειται να επεκταθούν στο εγγύς μέλλον και στη Φινλανδία στα σύνορα της Ρωσίας, παρέχει στις ΗΠΑ πολλές περισσότερες επιλογές για πυρηνικές επιθέσεις.

Ο εξοπλισμός των F-35 με πυρηνικά όπλα προκαλεί σημαντική ανησυχία για πιθανούς στόχους αμερικανικών επιθέσεων.

Οι πολύ διαδεδομένες αναπτύξεις του αεροσκάφους και η εξαιρετικά κρυφή φύση της B61-12 στις εσωτερικές θέσεις όπλων του, σημαίνει ότι οποιοδήποτε από τα εκατοντάδες αεροσκάφη που σταθμεύουν σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να φέρει πυρηνική βόμβα.

                                             Καταστροφικές συνέπειες

Οι πιθανές συνέπειες από πυρηνικά χτυπήματα με χρήση F-35 επισημάνθηκαν τον Νοέμβριο από τα ίδια τα αμερικανικά μέσα.

Όπως επισημάνθηκε, στους σχεδιασμούς των Αμερικανών επιτελών είναι οι αναπτύξεις των αεροσκαφών μέχρι τα σύνορα πιθανών αντιπάλων, από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και την Κορεατική Χερσόνησο έως την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Από το Newsweek τονίστηκε σχετικά με τη νέα B61-13, μία αντίστοιχη βόμβα υψηλότερης απόδοσης της B61-12 , ότι θα επέτρεπε σε ένα μόνο F-35 να σκοτώσει περισσότερους από 310.000 κατοίκους στην πρωτεύουσα Μόσχα της Ρωσίας με ένα μόνο χτύπημα.

Εάν η βόμβα πέσει στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι πιο πυκνοκατοικημένη, ο αριθμός των νεκρών θα ανέλθει σε πάνω από 360.000.

Παρόμοια στοιχεία θα μπορούσαν να αναμένονται για άλλα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα, και στοιχεία της ίδιας τάξης μεγέθους για τη B61-12.

Οι βόμβες B61 έχουν μέγιστες αποδόσεις αρκετές φορές υψηλότερες από εκείνες που έριξαν στη Hiroshima και το Nagasaki από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ το 1945, και όταν συνδυάζονται με τις δυνατότητες stealth του F-35 επιτρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να κρατά σοβαρά πληθυσμιακά κέντρα πιθανών αντιπάλων σε διαρκή κίνδυνο.

                            Έντονες αντιδράσεις από Ρωσία - Κίνα

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, η Ρωσία αντέδρασε με οργή και διεμήνυσε πως θα δώσει συντριπτική απάντηση στην πρόκληση των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερη οργή προκαλεί στη Ρωσία το γεγονός πως στους αμερικανικούς σχεδιασμούς για τα F35 περιλαμβάνεται μελλοντικά και η Φινλανδία που έχει εκτεταμένα σύνορα άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

Συναγερμός σήμανε και στην Κίνα για την απόφαση αυτή των ΗΠΑ

πηγή www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog