..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΝΔ: Η εμπλοκή μας στην επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα εξυπηρετεί απολύτως τα εθνικά συμφέροντα!!!

φωτο Patrinaki

Από τη Λάρισα μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα απλώνει η κυβέρνηση το νήμα της εμπλοκής, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση της ΕΕ στη «φλεγόμενη» ζώνη κόντρα στους Χούθι και σε άλλες δυνάμεις που δρουν εκεί, σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση, που καθιστά τον λαό στόχο αντιποίνων.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή στην - υπό τους Αμερικανούς - επιχείρηση «Prosperity Guardian», τώρα διεκδικεί να αναλάβει τη διοίκηση της αντίστοιχης ευρωενωσιακής επιχείρησης «Aspides», όπως ανακοινώθηκε προχθές στο Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ.

Η επίσημη έναρξή της και το ακριβές αντικείμενο της αποστολής («mandate») αναμένεται να ανακοινωθούν στις 19 Φλεβάρη, οπότε και συνέρχεται το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Λέγεται ότι οι χώρες που είναι αποφασισμένες να συμμετάσχουν είναι ήδη η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Γερμανία (με πλοία) και η Κύπρος (με αξιωματικούς). Ανώτατες στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι έτσι κι αλλιώς μέχρι τις 19 Φλεβάρη, και καθώς στην παρούσα φάση είμαστε στο στάδιο σύστασης της ναυτικής δύναμης («Force Generation»), έχει ανοίξει «κύκλος προσφορών» από τα ενδιαφερόμενα κράτη - μέλη.

Πραγματικό «περιβόλι» είναι το σημείωμα που διακινούν από την περασμένη Πέμπτη τα κυβερνητικά επιτελεία ώστε - κάτω απ' την κατακραυγή για την εμπλοκή που μεγαλώνει - να εξηγήσουν γιατί «εξυπηρετεί απολύτως τα εθνικά συμφέροντα» να γίνεται ο λαός μας στόχος, αναλαμβάνοντας η κυβέρνηση έως και τη διοίκηση της ευρωενωσιακής επιχείρησης στην Ερυθρά.

 Δεν χρειάζεται βέβαια μεγάλη φαντασία για το ποια «εθνικά» συμφέροντα υπηρετεί η εμπλοκή, αφού παραδέχονται «φόρα παρτίδα» ότι «η συμμετοχή της Ελλάδος έχει και τεράστια οικονομική διάσταση». Οπως εξηγούν, «ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος, ο μεγαλύτερος στόλος του κόσμου, είναι από τους σημαντικότερους χρήστες της συγκεκριμένης διαδρομής». 

Αρα είναι «αυτονόητη» υποχρέωση να προστατεύουν οι Ενοπλες Δυνάμεις τα συμφέροντα και τα κέρδη των εφοπλιστών. Εκεί που ξεπερνούν όμως τον εαυτό τους στην κωμωδία, είναι όταν ισχυρίζονται ότι οι επιθέσεις «εκτοξεύουν το μεταφορικό κόστος το οποίο μετακυλίεται στους καταναλωτές». 

Σε λίγο θα μας πουν ότι η συμμετοχή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, οι «πλάτες» που βάζουν στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, το λάδι που ρίχνουν στον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, γίνονται για να πέσουν οι τιμές στο ράφι του σούπερ μάρκετ! Πάει πραγματικά πολύ αυτοί που ευθύνονται για την ακρίβεια να το παίζουν «προστάτες» του λαϊκού εισοδήματος μέσω ...Ερυθράς!

Οσα κρύα αστεία κι αν επιστρατεύσουν, με τίποτα δεν κρύβεται ότι η πολιτική της εμπλοκής - αυτή που θέλει φρεγάτες στο στόμα του λύκου και τη Λάρισα διοικητήριο της πολεμικής αποστολής - είναι η άλλη όψη της πολιτικής που στο εσωτερικό τσακίζει μισθούς και δικαιώματα για τα κέρδη των λίγων.

 Ως τέτοια πρέπει να την δει και να την αντιπαλέψει ο λαός. 

«Προέκταση» της αντιλαϊκής πολιτικής στο «εσωτερικό» είναι η εμπλοκή και γι' αυτό γελοιοποιούνται συνεχώς όσοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να κρύψουν τη συναίνεσή τους πίσω από αστειότητες περί «θεσμικών ομπρελών» και «ανταλλαγμάτων». 

Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα η Ρένα Δούρου, που είπε την περασμένη Τετάρτη ότι «αντί η Ελλάδα να αναλάβει να πρωτοστατήσει στους πρόθυμους στην επιχείρηση της Ερυθράς Θάλασσας, έπρεπε να επιμείνει σε μία ευρωπαϊκή επιχείρηση». 

Την ίδια ακριβώς ώρα, ο υπουργός Αμυνας ανακοίνωνε ότι η κυβέρνηση ζητάει τη διοίκηση της ευρωενωσιακής επιχείρησης, εξέλιξη που λίγο μετά χαιρέτιζε και ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. υπουργός Ευ. Αποστολάκης, κλείνοντας έναν ακόμα κύκλο εκκωφαντικής «συναίνεσης» στους στόχους της αστικής τάξης.

Κανένα "δικαίωμα στην αυτοάμυνα" δεν μπορούν να επικαλούνται αυτοί που έχουν σπείρει τον όλεθρο και έχουν κάνει άνω - κάτω την περιοχή, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, για την αλλαγή μη αρεστών σε αυτούς κυβερνήσεων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με αποστολή φρεγατών, αλλά και με την ανάληψη της διοίκησης πολεμικών αποστολών.

 Αυτά τα σχέδια πρέπει αμέσως να εγκαταλειφθούν

πηγή Ριζοσπάστης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog