..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

«Ανθρώπινο κρέας στα κανόνια» με... υψηλό ηθικό και ναυτική παράδοση αιώνων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πηγή: Eurokinissi

 Εδώ και λίγες ώρες, είναι πολλά τα πανομοιότυπα ρεπορτάζ στον ηλεκτρονικό Τύπο που αφορούν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει τη φρεγάτα «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά θάλασσα.

Χωρίς υπερβολή, το ύφος γραφής και τα όσα αναφέρονται προετοιμάζουν για «θυσίες» στον βωμό της υπεράσπισης των συμφερόντων των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας.

Τον Νοέμβρη του 2019, ο τότε υπουργός εθνικής άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ, Ν. Παναγιωτόπουλος, είχε πει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Συμμάχων της. Πάντα στεκόταν στο πλευρό των Συμμάχων της (...) Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ. Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Θα μπορούσαμε να πούμε πως... αυτό το εφιαλτικό μέλλον έγινε παρόν και αυτό περιγράφουν τα όσα, στημένα, γράφονται και αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες.

Αναφέρουμε ενδεικτικά και περιγραφικά ορισμένα: «Η φρεγάτα μπορεί να είναι παλιά και να έχει προβλήματα, όμως η εκπαίδευση, το ηθικό του πληρώματος και το βλέμμα του κυβερνήτη τα αντισταθμίζουν», «θα πάνε σε αφιλόξενες θάλασσες, θα αντιμετωπίσουν πυραύλους και drone όμως θα έχουν σύμμαχο την ελληνική ναυτοσύνη που έχει αναπτυχθεί στο διάβα των αιώνων», «το ελληνικό πολεμικό ναυτικό πρέπει να υπερασπιστεί τα εμπορικά πλοία που είτε διαθέτουν Ελληνική σημαία είτε είναι ελληνικών συμφερόντων»!

Πολεμική παράκρουση, κυνισμός και μπόλικη φαιδρότητα για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι πρέπει να γίνει θύτης άλλων λαών αλλά και ο ίδιος θύμα αντιποίνων. 

Oχι για ζητήματα που σχετίζονται με την άμυνα της χώρας-άλλωστε τις υπηρεσίες αυτού, άλλων πλοίων, και συνολικά στρατιωτικού δυναμικού και εξοπλισμών τα στερείται η άμυνα της χώρας αφού βρίσκονται ή στέλνονται εκτός συνόρων- αλλά για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών! Για να «αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά» η ελληνική αστική τάξη με τον λαό και την νεολαία να ματώνει, μεταφορικά και κυριολεκτικά, για αυτόν τον στόχο.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις και η πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που δημιουργούν πολύ επικίνδυνες και απρόβλεπτες συνέπειες.

 Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν είναι βαθιά υπόλογοι. Να ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια τους και να καταλάβουν την εναντίωση του λαού και της νεολαίας στο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, στην πολύμορφη εμπλοκή της χώρας σε πολεμικά μέτωπα. 

Εναντίωση που έχει καταγραφεί τόσο από τις πολύ μαζικές κινητοποιήσεις των φορέων του λαϊκού κινήματος, από τις δεκάδες επιστολές νέων στρατευμένων, όσο και από τις παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.

902.gr27022024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog