..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ο Παλαιστινιακός λαός....εξαϋλώνεται!!!!!

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και χτες, για 96η μέρα, οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας για άλλη μια μέρα εκατοντάδες νέα θύματα στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες Παλαιστίνιους.

Για άλλη μια μέρα, ο κατοχικός στρατός σφυροκόπησε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στην περιοχή Sheikh Ajlin, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, σε εκτάσεις των πόλεων Ράφα και Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα, με θύματα κυρίως μεταξύ των εκτοπισμένων αμάχων, στους προσφυγικούς καταυλισμούς Al-Bureij and Al-Maghazi στην κεντρική Γάζα, στον πολύπαθο καταυλισμό Τζαμπαλία στη βόρεια Γάζα κ.α.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση σε σπίτι ακριβώς δίπλα από το Νοσοκομείο Αλ Ακσα στο Deir el-Balah, το βασικό νοσοκομείο που εξακολουθεί να λειτουργεί στην κεντρική Γάζα, σε μια περιοχή που ο ισραηλινός στρατός χαρακτήριζε «ασφαλή»...

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές της Γάζας, από την επίθεση υπήρξαν συνολικά 40 νεκροί και τραυματίες, ενώ ιατρικές πηγές που επικαλείται το δίκτυο «Al Jazeera» αναφέρουν ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το ίδιο δίκτυο μετέδωσε ότι το σπίτι που χτυπήθηκε φιλοξενούσε εκτοπισμένους, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι ο δημοσιογράφος Ahmed Badir. Οι θάνατοι Παλαιστινίων δημοσιογράφων στη Γάζα φτάνουν τους 113.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος κατήγγειλε ότι 4 μέλη πληρώματος ασθενοφόρου σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση στο ασθενοφόρο τους στη λεωφόρο Σαλαχ αλ-Ντιν, στην είσοδο του Deir el-Balah. Τη δολοφονία των υγειονομικών κατήγγειλε και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα εδάφη.

Το πόσο όμως ...«αμερόληπτη» και «αξιόπιστη» είναι η ενημέρωση για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή από τα αστικά ΜΜΕ, ειδικά από τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία, αποκαλύπτεται από τα εκατοντάδες fake news που διαψεύδονται μέσα σε λίγες ώρες. 

Εκτός όμως από το τι μεταδίδουν, εξίσου προκλητικό είναι και το πώς το μεταδίδουν.

 Χαρακτηριστική είναι η έρευνα που πραγματοποίησε ειδησεογραφικός ιστότοπος στις ΗΠΑ, αναλύοντας περισσότερα από 1.100 δημοσιεύματα των εφημερίδων «New York Times», «Washington Post» και «Los Angeles Times», από τις 6 πρώτες βδομάδες μετά τις 7 Οκτώβρη. 

Πρόκειται για ναυαρχίδες του αμερικανικού Τύπου, με διεθνή εμβέλεια.

 Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, και ενώ οι θάνατοι Παλαιστινίων από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 147 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 243 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ από τις 7 Οκτώβρη οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 23.357 Παλαιστίνιους, στη μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, οι δε τραυματίες είναι τουλάχιστον 59.410. 

Η λέξη «σφαγή» (slaughter) χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά για να τους περιγράψει, αλλά χρησιμοποιήθηκε 60 φορές για τους θανάτους Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη!

 Η παρεμφερής λέξη «massacre» χρησιμοποιήθηκε 152 φορές για θανάτους Ισραηλινών και μόλις 2 για θανάτους Παλαιστινίων. Αντίστοιχα, ο όρος «φρικιαστικός» (horrific) χρησιμοποιήθηκε 36 φορές για να περιγράψει την επίθεση της Χαμάς στις 7/10 και μόνο 4 για να περιγράψει το μακελειό του Ισραήλ στη Γάζα. 

Και ενώ χιλιάδες παιδιά της Παλαιστίνης δολοφονούνται από τις ισραηλινές επιθέσεις (περισσότερα από 6.000 στο διάστημα που εξετάζει η έρευνα), μόλις 2 από τα τουλάχιστον 1.100 άρθρα των τριών εφημερίδων έχουν σχετική αναφορά στον τίτλο τους. 

Για την προπαγάνδα του Ισραήλ και των συμμάχων του, ο Παλαιστινιακός λαός δεν δολοφονείται, ούτε σφαγιάζεται.

 Απλά ...εξαϋλώνεται.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 11012024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog