..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας, ανοίγει μπίζνες δισεκατομμυρίων»

Παίρνοντας το σκονάκι από τον Πατέλη, τον Πρετεντέρη και άλλα «προοδευτικά» φιντάνια της κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο η «Νέα Αριστερά» όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στο ΚΚΕ ότι θέλει «να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία», με αφορμή τη θέση του Κόμματος για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Όλα αυτά επειδή ο Δ. Κουτσούμπας είπε στη Βουλή το αυτονόητο: Ότι «γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο γονέας 1, 2, 3 και βάλε και ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας, ανοίγοντας μπίζνες δισεκατομμυρίων». 

Από κοινού με τον όλον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, με τους νόμους που ψήφισαν και τις ευρωπαϊκές οδηγίες που ενσωμάτωσαν, αποθέωσαν τον ανορθολογισμό, την αντιεπιστημονικότητα, πάνω στα οποία στηρίζεται και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης («αυτοπροσδιορισμός φύλου» κ.ά.).

Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει πάση θυσία. Ο κοινωνικός ιστός της Ελληνικής κοινωνίας πρέπει να διαρραγεί τόσο όσο όλα να γίνουν σχετικά. Οι ρόλοι, οι αξίες να είναι ένας γρίφος. Τίποτα να μην είναι ξεκάθαρο.

 Ποιος γονέας, να ρωτάει κάποιος, ο γονέας1 ή ο γονέας2 ? Θέλεις, κόρη μου ν' αποκτήσεις τώρα παιδί? Ε, αφού δεν μπορείς, γίνε πρώτα παρένθετη μητέρα και μετά κάνεις και το δικό σου παιδί....

Ολα ξεκάθαρα ταξικά και τακτοποιημένα! Ο ένας θα αγοράζει κι ο άλλος θα πουλάει και το σώμα του και την ψυχή του.

Στην Ευρώπη πολλές φεμινίστριες είναι κατηγορηματικά αντίθετες στην εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, θεωρούν  μάλιστα ότι η παρένθετη κύηση είναι κοινωνική πρακτική που υποδουλώνει ακόμα περισσότερο τις γυναίκες και όχι, όπως παρουσιάζεται από τους μεγαλογιατρούς, ιατρική πρόοδος. 

Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι αποτελεί  τεράστια και επικερδή βιομηχανία και ότι τις  περισσότερες φορές οι παρένθετες μητέρες είναι φτωχές μετανάστριες, που εξαναγκάζονται από την ανέχεια να νοικιάσουν τη μήτρα τους και ότι οι προστατευτικές διατάξεις των  εθνικών νομοθεσιών συχνά καταστρατηγούνται. 

Στην Ελλάδα έχει θεσπιστεί από το 2002 ο νόμος για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, νόμος που τροποποιήθηκε το 2014 και το 2022 στην  κατεύθυνση της διευκόλυνσης και της  χαλάρωσης περιορισμών. Το θέμα έχει έρθει στην  επικαιρότητα σε συνάρτηση  με το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, ''ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' δίνουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση να πλασάρει ένα «προοδευτικό προφίλ» και συντηρούν την αποπροσανατολιστική μονοθεματική της τακτική, την ίδια ώρα που χιλιάδες νέοι βρίσκονται στον δρόμο ενάντια στα σχέδια για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. 

Είναι οι ίδιοι που ως στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ισοπέδωσαν ό,τι δεν πρόλαβαν να γκρεμίσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ συνέχισαν και ως αντιπολίτευση να βάζουν πλάτη στη συντριβή εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Το ξαναλέμε λοιπόν για να το εμπεδώσουν: Όλα αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι και αυτά υπερασπίζονται.

Η άποψή μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog