..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ο Κουτσούμπας άφησε τα Ρώσικα και έπιασε τα Γαλλικά. Luben TV (Video)

Μετά τα γαλλικά του Κουτσούμπα στο Παρίσι ο Εμπαπε απαίτησε να παίζει μόνο από τα .....Αριστερά !!!!!!!!!


Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες από το πλημμυρισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές Παρίσι την Πέμπτη, ημέρα πανεθνικής απεργίας, όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετέφερε την αλληλεγγύη του  Κόμματος και των εργαζομένων της χώρας μας στην εργατική τάξη, τοn λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που δίνουν εδώ και εβδομάδες έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιοι βουλευτές Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Πέρρος.

Στην πλατεία της Βαστίλης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στη συγκέντρωση των συνδικάτων της CGT. 

                                 Κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία


«Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει τον δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε από τον χώρο της συγκέντρωσης. 

Στη συνέχεια, απηύθυνε στα γαλλικά χαιρετισμό στη συγκέντρωση, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στον αγώνα που δίνει η εργατική τάξη της Γαλλίας. «Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ευχόμενος καλούς αγώνες και νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας, με το χαρακτηριστικό «Venceremos!».
902.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog