..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι ......μπαγαποντιές του !!!!!!

Για ...«πλαστογράφηση» κατηγορεί τον «Ριζοσπάστη» ο Γ. Βαρουφάκης, επειδή το 2019 επικαλέστηκε την επιστολή που ο ίδιος είχε στείλει στη Βουλή στις 10/7/2015, λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα και την παραίτησή του από υπουργός, δηλώνοντας ότι υπερψηφίζει την εξουσιοδότηση του Ευ. Τσακαλώτου να διαπραγματευθεί με τον ESM τη νέα «δανειακή σύμβαση». 

Ο Βαρουφάκης ζητάει και τα ρέστα, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο ξέπλυμα της τρόικας και των μνημονίων, συνολικά στην καλλιέργεια αυταπατών για την πολιτική που οδήγησε στο 3ο μνημόνιο και έστειλε χιλιάδες αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους στο καναβάτσο της απογοήτευσης.....

 Θυμίζουμε ότι είναι αυτός που βάφτισε την τρόικα «θεσμούς», τα μνημόνια «δανειακές συμβάσεις», ενώ με το «καλημέρα» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την παράταση του 2ου μνημονίου, μέχρι να ετοιμαστεί το 3ο.

Αλλά τι θα διαπραγματευόταν ακριβώς ο ...εξουσιοδοτημένος Τσακαλώτος τον Ιούλη του 2015; 

Κάνοντας «ναι» το «όχι» του λαού στο δημοψήφισμα, όπως έγκαιρα προειδοποιούσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στις Βρυξέλλες να διαπραγματευθεί την πρότασή του για μια νέα σύμβαση (μνημόνιο) με τον ESM, που ήταν μια παραλλαγή των όσων πρότειναν τότε ο Σόιμπλε και η τρόικα. 

Σ' αυτό έδωσε το «ΟΚ» ο Βαρουφάκης. Κι ας προσπάθησε τέσσερα χρόνια μετά (!) απαντώντας στον «Ριζοσπάστη», να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα του, λέγοντας ότι ήλπιζε να γυρίσει ο Τσακαλώτος χωρίς συμφωνία. 

Η στάση του Βαρουφάκη διευκόλυνε τον ΣΥΡΙΖΑ να πουλήσει το μνημόνιο στον λαό ως προϊόν «σκληρής διαπραγμάτευσης» και ως «μνημόνιο light», όπως το σέρβιρε στη συνέχεια. 

Ας αφήσει λοιπόν τις μπαγαποντιές και τις συκοφαντίες ότι τον «πλαστογραφεί» ο «Ριζοσπάστης». 

Τα βάρη που πρόσθεσε στην πλάτη του λαού η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το 3ο μνημόνιο έχουν και τη δική του υπογραφή, όσο κι αν προσπαθεί τώρα να τη «σβήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog