..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΛΑΡΙΣΑ. Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό επιβατών

 

Συνεχίζεται η επιχείρηση, της τραγωδίας, για τον απεγκλωβισμό των επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τα Τέμπη, στην περιοχή Ευαγγελισμός, όπου συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα - Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο βαγόνια, ενώ άλλα βαγόνια από το επιβατικό τρένο ανατράπηκαν. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και για τον απεγκλωβισμό επιβατών 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο βρίσκονται δεκάδες ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας -Γενικό και Πανεπιστημιακό- και το Νοσοκομείο της Κατερίνης, ενώ αναμένεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και με άνδρες της ΕΜΑΚ.

Από την σύγκρουση υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, ενώ σύμφωνα με αναφορές έχουν ανασυρθεί άνθρωποι χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας έχουν μεταμορφωθεί σε μια άμορφη μάζα από λαμαρίνες, ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που στέλνει στο 902.gr ο ανταποκριτής του «Ριζοσπάστη» στη Θεσσαλία.

Από την σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια του δυστυχήματος.

Τουλάχιστον 30 ασθενοφόρα έχουν πάει στο σημείο για να μεταφέρουν τραυματίες στα δυο Νοσοκομεία της Λάρισας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν μεταφερθεί νεκροί και περίπου 50 τραυματίες στα νοσοκομεία.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog