..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Τη σούπα δεν την χαλάνε τ' αυγά αλλά η ΚΝΕ


                                             Δεν είδαν, δεν άκουσαν...

Για τέσσερις μέρες στις Νηές Μαγνησίας και στον Βόλο η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ έγραψε ιστορία στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών - Ετσι γράφεται η Ιστορία»! 

Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα έδωσαν το «παρών», ξεδιπλώνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που κορυφώθηκε με μια πολύ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στον Βόλο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης. 

Κι όμως, από όλη αυτή τη διοργάνωση που στέφθηκε με επιτυχία, που η μαζικότητά της έκανε ευρύτερη αίσθηση, τα αστικά ΜΜΕ όχι απλά δεν πήραν ...μυρωδιά, αλλά αποφάσισαν να τη θάψουν. Αποφάσισαν να «εξαφανίσουν» ένα κορυφαίο νεολαιίστικο γεγονός, αφού οι χιλιάδες αυτές φωνές χαλάνε το αφήγημα της «συναίνεσης» στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

 Κάποια από αυτά τα ΜΜΕ μπορεί να «έχασαν» την Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση, φρόντισαν όμως να μετράνε πόσες ...ομελέτες έτρωγαν και πόσα τατουάζ χτύπαγαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες στην Αλεξανδρούπολη, σε ένα διάλειμμα από το δολοφονικό τους έργο. 

Οπως και να το δει κανείς, οι «συμπάθειες» δεν κρύβονται εύκολα...

                                                   ... γιατί μετρούσαν τα αυγά

Και μιας και πιάσαμε τη γελοία προσπάθεια των αστικών επιτελείων και των μέσων ενημέρωσης να επιμεληθούν τη νέα έκδοση του «καλώς ήρθε το δολάριο» στην Αλεξανδρούπολη, διαφημίζοντας τη μετατροπή της σε ορμητήριο πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, φαίνεται μετρώντας αυγά δεν μπόρεσαν να δουν τη λαϊκή κινητοποίηση διαμαρτυρίας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές στο λιμάνι της πόλης, στις 2 Ιούλη, που μπλόκαρε τη φορτοεκφόρτωση του αμερικανικού «ARC Endurance». 

Μπορεί λοιπόν να τα μετράει ο ένας 25.000 και ο άλλος 7.000 τα αυγά που καταπίνουν οι στρατιώτες των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, αλλά όλοι τους συμφωνούν τελικά ότι αυτό που χαλάει τη σούπα της αναβάθμισης της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών είναι το ΚΚΕ, που και στην Αλεξανδρούπολη μπαίνει μπροστά εκφράζοντας τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Θράκης και της χώρας ολόκληρης απέναντι στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 12072022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog