..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Θ. Παφίλης: Απολίθωμα είστε εσείς και το σύστημά σας που γυρίζετε τους εργαζόμενους στο 1900 (VIDEO)


Απολίθωμα είστε εσείς και το σύστημά σας, εμείς είμαστε το μέλλον, το ΚΚΕ είναι με την πρόοδο με το 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στα κυβερνητικά επιχειρήματα κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

«Θα φάτε τα μούτρα σας και θα τα φάτε πολύ άσχημα, το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τους εργαζόμενους», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης.


Σημείωσε πως η απάντηση στο ερώτημα ποιος θέλει τις προωθούμενες αλλαγές οι εργαζόμενοι ή οι μεγαλοεργοδότες δείχνει τι είναι το νομοσχέδιο. Τις αλλαγές τις θέλει και τις απαιτεί ο ΣΕΒ και τις έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια η ΕΕ. Το νομοσχέδιο υπηρετεί τα συμφέροντα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των επιχειρηματικών ομίλων που, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, μεγαλώνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δίνει ένα συντριπτικό, πολλαπλό και στρατηγικό χτύπημα στον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο δικαίωμα της απεργίας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εμφανίζει το ΚΚΕ αναχρονιστικό, όταν φέρνει τους εργαζόμενους στο 1900, τονίζοντας ότι προοδευτικό σήμερα είναι αυτό που προτείνει το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να πληρώνονται περισσότερο με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως αθωώνουν το σύστημα, αφού δεν λένε ότι είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου, αθωώνουν την ΕΕ που είναι δολοφόνος των εργατικών δικαιωμάτων και εμφανίζουν το όλο θέμα σαν ζήτημα διαχείρισης, δηλαδή να αλλάξει η κυβέρνηση και να ξανακάνουν τα ίδια όπως και με τα μνημόνια!

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Ένα ωραίο σύνθημα λέει...

    "Μας κλέβουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα,
    όλοι στο δρόμο του αγώνα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog