..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Τζο Μπάιντεν: Ο "λύκος" .....ξαναγύρισε!!!!!!!!!!!!!!


Βομβαρδίστε τους Σέρβους…

 Η Αμερικανική Δημοκρατία και το μεγαλύτερο έγκλημα των ΗΠΑ και του  ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκλόνισε το βίντεο που κυκλοφόρησαν  οι Σέρβοι και στο οποίο ο σημερινός πλανηταρχης της υπερδύναμης Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζει ότι αυτός έπεισε το 1999 τον Μπιλ Κλίντον, σαν αντιπρόεδρος τότε, να βομβαρδίσει την Γιουγκοσλαβία.

Ένα έγκλημα  των φονιάδων των λαών,  χωρίς τιμωρία .

Η διάλυση μίας χώρας, έργο του σημερινού πλανητάρχη, όπως καυχάται. Του ανθρώπου  που "αγωνίζεται" για την Δημοκρατία.

Για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η θέση του Τζο Μπάιντεν υπέρ μιας αμερικανονατοϊκής στρατιωτικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία ήταν ήδη ξεκάθαρη από το 1993, όταν και κάλεσε δημόσια την- νεοεκλεγείσα τότε – κυβέρνηση Κλίντον και το ΝΑΤΟ να προβούν σε βομβαρδισμούς σερβικών θέσεων. Είναι άκρως ενδιαφέροντα τα όσα γράφει, με τον απαραίτητο κυνισμό που διακρίνει τους ιμπεριαλιστές, ο ίδιος ο Μπάιντεν στα απομνημονεύματα του που κυκλοφόρησαν το 2008:

«Εγώ πίεσα τον πρόεδρο Κλίντον να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς σε σερβικές στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο και το Βελιγράδι. Επέμενα να του λέω να προχωρήσει, πως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη ήταν ενάντια στον Μιλόσεβιτς. Για μένα, όμως, ήταν εύκολο να το λέω. Ήταν ο Κλίντον που θα έπαιρνε την ευθύνη»(2)

Η χώρα που δέχθηκε πάνω από 500.000 βόμβες, εκ των οποίων 35.450 περιείχαν 15 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου (απαγορευμένου από τις Διεθνείς Συνθήκες) που συνεχίζει μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά, να προκαλεί σοβαρές ασθένειες.

Στην οποία  καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς των 78 ημερών, 25.000 κτίρια, 14 αεροδρόμια, 44 γέφυρες, 19 νοσοκομεία, 69 σχολεία και 176 μνημεία πολιτισμού. 595 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών αχρηστευτηκαν και η χώρα υπέστη ζημιές 100 δις δολαρίων.

Όσο για τις ανθρώπινες απώλειες οι δολοφόνοι ποτέ δεν ανακοίνωσαν πόσα ακριβώς ήταν τα αθώα θύματα.

Η Γιουγκοσλαβία, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο κ. Μπάιντεν υπήρξε σημαιοφόρος των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ως γερουσιαστής ψήφισε υπέρ του πολέμου στο Ιράκ το 2003 και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα τάχθηκε υπέρ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Λιβύη και την Συρία.

Από το 1998, ο γερουσιαστής Μπάιντεν είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ προκειμένου να εκδιωχθεί ο Σαντάμ Χουσεϊν. Τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, σε άρθρο του στην Washington Post, ο Τζο Μπάιντεν έγραφε πως «ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούμε τον Σαντάμ είναι μια μεγάλη στρατιωτική επέμβαση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» [2].

Το 2002, σιγοντάροντας την κυβέρνηση Μπους και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπλερ, ο κ. Μπάιντεν υιοθετούσε δημόσια τα επιχειρήματα περί κατοχής όπλων μαζικής καταστροφής από το καθεστώς Σαντάμ. Χρόνια αργότερα αποδείχθηκε περίτρανα ότι τέτοια όπλα ουδέποτε υπήρξαν και πως η επίκληση τους δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα για τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση που ισοπέδωσε τη χώρα.

Αυτή είναι η Δημοκρατία τους η οποία, σύμφωνα με το περιοδικό Times δέχθηκε επίθεση.

Η δημοκρατία τους, που έχει πολέμους, χούντες, τρομοκρατία, κρίσεις, ανταγωνισμούς και  αδιέξοδα που τα πληρώνουν πάντα  οι λαοί με το αίμα τους!

Όσο για το νέο αμερικανό πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, κρίνοντας από την μακρά θητεία του στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, ισχύουν τα λόγια του ποιητή: Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι», αμέτρητες φορές οι εχθροί μου.

(1) Biden, Joe, 2008. Promises to Keep: On Life and Politics. Random House, σελ. 285-288.

[2] The Washington Post, 19 Σεπτ. 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog