..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Νέο κόμμα «κατά του κομμουνισμού» από τον ακροδεξιό Μπολσονάρο


Κλιμακώνει το αντικομμουνιστικό του μένος ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος ίδρυσε νέο κόμμα, με έναν από τους πρωταρχικούς του στόχους την καταπολέμηση του κομμουνισμού!

Το κόμμα του, η «Συμμαχία για τη Βραζιλία», έχει στόχο να πολεμήσει κατά «του κομμουνισμού, της παγκοσμιοποίησης και οποιασδήποτε ιδεολογίας αντίκειται στη φυσική τάξη», δήλωσε ο ίδιος ο Μπολσονάρο στη διάρκεια εκδήλωσης στην Μπραζίλια.


Ο πρώην λοχαγός της χούντας σκοπεύει να ηγείται του κόμματος μαζί με έναν από τους γιους του, τον Φλάβιο, ο οποίος είναι γερουσιαστής.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος αποχώρησε πρόσφατα από το κόμμα του, το «Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα» (PSL), έπειτα από μια «διαμάχη» για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας.

Για να συμμετάσχει σε εκλογές το νέο κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές σε τουλάχιστον εννέα από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας.

Το πρόγραμμα του νέου κόμματος αναφέρει ότι «αναγνωρίζει τη θέση του Θεού στη ζωή, την ιστορία και την ψυχή του λαού της Βραζιλίας» και στηρίζει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa)

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog