..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών/ΠΑΜΕ: Όλοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις την Τρίτη 24/9/2019


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση τον νέο  “αναπτυξιακό” νόμο. Με τον νόμο αυτό, στο όνομα να έρθουν «επενδυτές», τσακίζονται τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας, μας χρεώνουν τώρα τον νέο λογαριασμό τους.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:



Ριζική ανατροπή στην έννοια των κλαδικών συμβάσεων. Διότι στην όποια επέκταση τους προστείθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”, πράγμα που σημαίνει ότι με επίφαση την ανταγωνιστικότητα δεν θα εφαρμόζεται η κλαδική σύμβαση.

Την ενίσχυση ξανά των  ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών.

Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες. Στο όνομα μια πλασματικής δημοκρατίας μετατρέπει σε ανέφικτο το δικαίωμα στην απεργία.

Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης

Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο  υπουργός Εργασίας θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, μετατρέποντας τα σε  “κουρελόχαρτα”.

Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες” που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Τα μέτρα αυτά έρχονται ως συνέχεια των αντεργατικών παρεμβάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στους εργασιακούς χώρους.

Αφορούν όλους μας. Διότι ως γνωστό, ό,τι εφαρμόζεται αρχικά στον ιδιωτικό τομέα ακολουθεί μετά και στο δημόσιο. 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ ΠΛ.ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ 10:00πμ

ΝΑΟΥΣΑ Κεντρική Πλατεία  10:30πμ

πηγή η Άλλη Άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog