..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν δώσαμε όσα έπρεπε στους ......εφοπλιστές!!!!!!!!!!


Γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ότι σε πρόσφατη εκδήλωση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Αδ. Γεωργιάδης, που παραβρέθηκε εκ μέρους της ΝΔ, έγινε δέκτης παραπόνων από παράγοντες της Ναυτιλίας, ότι το κόμμα του δεν εκπέμπει και τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, επειδή σε προηγούμενες θητείες δεν έδειξε το απαιτούμενο «θάρρος» στη στήριξη των εφοπλιστών, υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος της κριτικής που δεχόταν από τα «αριστερά». 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Αδ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το κόμμα του δεν έκανε ως κυβέρνηση όσα μπορούσε και θα ήθελε για τους εφοπλιστές, διαβεβαίωσε όμως ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε και με το παραπάνω το καθήκον της απέναντι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, απενοχοποιώντας πλήρως την πολιτική στήριξης με προνόμια και φοροαπαλλαγές, την οποία κατάγγελε ως αντιπολίτευση πριν από το 2015.

Ετσι, σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη, υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις, αν η ΝΔ αναδειχτεί κυβέρνηση, να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάει ένα βήμα πιο πέρα τα μέτρα για τη στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών. 



Ο διάλογος μιλάει από μόνος του και αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση ότι ο ένας (ΣΥΡΙΖΑ) κόβει και ο άλλος (ΝΔ) ράβει για λογαριασμό του κεφαλαίου. 

Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι η «εθελοντική εισφορά» των εφοπλιστών με μερικά ψωροεκατομμύρια, που συμφώνησαν πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πατέντα που ανακάλυψε και πρωτοεφάρμοσε η ΝΔ, για να καλύψει τα ληστρικά προνόμια που απολαμβάνει απ' όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα οποία φορτώνονται τριπλά και τρίδιπλα στις πλάτες του λαού με τη φορολογία και των ναυτεργατών με ένταση της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog