..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΜΕ δεν θέλει να υπογραφεί ΣΣΕ!!!!


Με άρθρο τους στην «Αυγή», συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι πραγματικός στόχος του ΠΑΜΕ σε οργανώσεις όπου «σαρώνουν» η εργοδοτική παρέμβαση και η νοθεία, είναι να ακυρώσει τη δυνατότητα υπογραφής ΣΣΕ, «προκειμένου να επιβεβαιώσει (...) ότι δεν έχουν επανέρθει οι συλλογικές συμβάσεις». 

Η προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις βρωμιές της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, που γίνονται με την ενεργό συμμετοχή και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει μάτι. 

Να τους θυμίσουμε την πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ, που υπογράφουν πάνω από 500 συνδικαλιστικοί φορείς, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την έχει απορρίψει πολλάκις; 

Να τους θυμίσουμε την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου για τον κατώτερο μισθό, που βάζει ταφόπλακα στη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ; 

Να τους θυμίσουμε ότι η ρύθμιση για τη δήθεν επαναφορά των ΣΣΕ δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μπλοκάρουν τη διαδικασία όποτε θέλουν; 



`Η τον νόμο της κυβέρνησης που χτυπά το δικαίωμα της απεργίας; Το αστείο είναι ότι στο ίδιο άρθρο, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπαθούν να διαχωριστούν από τους εργοδοτικούς. 

«Ξεχνούν» ότι όλοι μαζί, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ (ομάδα Βασιλόπολου), συγκροτούν ένα «αμαρτωλό» τρίγωνο, όπου η νοθεία και ο εκφυλισμός αποτελούν δεύτερη φύση τους. 

Τολμούν, μάλιστα, να μιλούν για «υγιή συνδικάτα» σε χώρους όπου οι ίδιοι πρωταγωνιστούν για σωματεία χωρίς καμιά δράση, αλλά με χιλιάδες ψηφίσαντες, με ψηφοδέλτια γεμάτα στελέχη επιχειρήσεων και εργαζόμενους που εξαναγκάζονται από την εργοδοσία να ψηφίσουν τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και μετά απ' όλα αυτά, έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο ΠΑΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog