..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Προβλήματα στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Νάουσας (Π.Ε. Ημαθίας)

φωτό αρχείου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Νάουσας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας 

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Νάουσας (Π.Ε. Ημαθίας)

Η μαγική εικόνα που επιδιώκει να παρουσιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει καθημερινά από την τραγική και εκρηκτική πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Νάουσας (Π.Ε. Ημαθίας) στην οποία είναι κενές οι 3 από τις 4 οργανικές θέσεις που προβλέπονται. 


Το αποτέλεσμα της τραγικής υποστελέχωσης είναι ότι εδώ και 20 μέρες, η Παθολογική Κλινική, λόγω ασθένειας της Διευθύντριας της Κλινικής, λειτουργεί με έναν μόνο ειδικό Παθολόγο που και αυτός είναι σε αναγκαστική μετακίνηση τα τελευταία δύο χρόνια, από την οργανική του θέση, στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. 

Ο γιατρός έχει φτάσει στα όρια της πνευματικής και σωματικής του εξουθένωσης αφού έχει επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου με τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, τη λειτουργία του Παθολογικού Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου, τη διασυνδετική των υπόλοιπων Κλινικών του Νοσοκομείου, την κάλυψη του ΤΕΠ αλλά και την εκπαίδευση των τριών ειδικευόμενων της Παθολογικής Κλινικής.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των ιατρών εδώ και καιρό, οι οποίοι εξαναγκάζονταν σε εξοντωτική υπερεργασία, κάνοντας 11 ενεργείς εφημερίες το μήνα, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τη διοίκηση, την 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Επιπλέον με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου υπήρξε αναστολή της εφημερίας του Παθολογικού τμήματος την Τετάρτη 2/1/2019 λόγω έλλειψης Παθολόγων. 

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων που συνεχίζεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτική υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας και εμπορευματοποίησης της μέσω και του λεγόμενου «εξορθολογισμού των δαπανών». Πολιτικής που επιφέρει την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς και την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας με απάνθρωπα ωράρια, μηδενικό ελεύθερο χρόνο και σμπαράλιασμα της ανθρώπινης και επιστημονικής τους αξιοπρέπειας.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για: 

Να στελεχωθεί η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Νάουσας (Π.Ε. Ημαθίας) με το αναγκαίο μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.

Οι βουλευτές 

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog