..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Στρατιωτικοί στη .....Βουλή που θυμίζει άλλες εποχές!!!!!!!!!!!!!


«Μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» χαρακτήρισε την υπουργοποίηση του Ευ. Αποστολάκη ο πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση Καμμένου, εξηγώντας ότι «υπάρχει συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων», αλλά και ότι «ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Ελληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας». 

Βέβαια, το «βαρύ» ΝΑΤΟικό βιογραφικό του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νέου υπουργού Αμυνας υποδηλώνει ότι το πραγματικό μήνυμα «στο εξωτερικό» δεν είναι αυτό που λέει ο Αλ. Τσίπρας. 


Και ότι η υπουργοποίησή του αποτελεί πρώτα απ' όλα ένα σαφές μήνυμα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ότι η πολιτική βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς τους για την ευρύτερη περιοχή όχι μόνο δεν διαταράσσεται, αλλά ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την αναβάθμιση ενός στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων με το οποίο χαίρονται πραγματικά να συζητούν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα όπως και οι επιτελείς των στρατιωτικών δυνάμεων και τα κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ.

Γενικά, από την κυβέρνηση μιλάνε για επιλογή «συνέχειας» επειδή ο Ευ. Αποστολάκης γνωρίζει τα του υπουργείου Αμυνας αφού συμμετείχε στις αποφάσεις και την υλοποίησή τους. 

Προσθέτουν, όχι τυχαία, τις «άριστες σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα» που διατηρεί ο νέος υπουργός Αμυνας. 

Αλλωστε, ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στην έναρξη του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ που εγκαινιάστηκε στα μέσα Δεκέμβρη στην Ουάσιγκτον, επισφραγίζοντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog