..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ο εγγονός, του δικτάτορα Θ. Πάγκαλου, Θεόδωρος Πάγκαλος: Γιατί είναι νόμιμος ο κομμουνισμός στη χώρα μας;;;;;;



Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Πάγκαλος αναρωτήθηκε “γιατί είναι νόμιμος ο κομμουνισμός στη χώρα μας”.

Και γιατί είναι είδηση κάτι που λέει ο Πάγκαλος; θα πει κανείς.

Γιατί είναι λαγός του συστήματος και δε βγαίνει να πει κάτι τυχαία, απλά ως γραφικός. Κι αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει ακόμα δηλαδή και βγαίνει στα κανάλια. Μπορεί να την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια από την πολιτική σκηνή, όταν κατάλαβε πως θα τον μαυρίσουν και δε θα βρει ούτε την ψήφο του, αλλά ξέρει να παίζει το παιχνίδι κι από άλλες θέσεις.

Δεν είναι μια απλή “αθώα απορία”. Δεν είναι μια απλή κατάθεση διαπιστευτηρίων στα αφεντικά του, μια τυχαία σύμπλευση με την πολιτική σκέψη του Θάνου Τζήμερου. Είναι κυρίως η ύπουλη σύνδεση που θέλησε να κάνει, μιας και το θέμα του ήταν η βόμβα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, για να γίνουν οι απαραίτητοι συνειρμοί. Κι είναι οι μύχιοι πόθοι της τάξης που υπηρετεί, που εκφράζει στην πραγματικότητα με την “ελευθεροστομία” του.

1 σχόλιο:

  1. τζαμπα καταναλωση χρονου και φαιας ουσιας η ενασχοληση με τον Παγκαλο. Ξεπερασμενος πολιτικος, δεν διακριθηκε ποτε για κατι σημαντικο που εκανε η ειπε. Μονο για πομπωδεις εκφρασεις για εντυπωσιασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog