..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών



 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), η διορισμένη από την κυβέρνηση πλειοψηφία εξέτασε πρόσφατα εννέα (9) νέες αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών, από τις οποίες ικανοποιήθηκε μία αίτηση. 

Επίσης, εξετάστηκαν εξήντα τρεις (63) αιτήσεις εκπαιδευτικών που έκαναν ένσταση ή αίτηση επανεξέτασης. 
Οι αιτήσεις αυτές έγιναν χειρόγραφα μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ), αφού το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής (opsyd) ήταν «κλειστό». Από αυτές ικανοποιήθηκαν μόλις οκτώ (8). 

Είναι απάνθρωπο, τραγικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εκπαιδευτικοί με πολύ σοβαρούς λόγους υγείας ή και κοινωνικούς / οικογενειακούς λόγους (τρίτεκνοι, μονογονεϊκές, δικαστικοί συμπαραστάτες) που συναντούν αυτή την αντιμετώπιση. 

Οι εκπαιδευτικοί εξωθούνται στις αιτήσεις απόσπασης γιατί έχουν παγώσει οι μεταθέσεις.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση εκπαιδευτικού που δεν πήρε απόσπαση παρότι είναι η μοναδική διαθέσιμη συγγενής ανθρώπου που βρίσκεται χρόνια σε νοσοκομείο και πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του (δικαστικός συμπαραστάτης).

 Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι στο υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) που έχει οργανική ήταν πλεονάζουσα, στο δε ΠΥΣΔΕ που αιτείται απόσπασης (Α΄ Αθήνας) υπήρξαν κενά, που καλύφθηκαν με αναπληρωτές. Τέτοιες περιπτώσεις έχουν υπομνήσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου οι συνδικαλιστικοί φορείς. Υπάρχουν, επίσης, εκπαιδευτικοί που συντηρούν πολλές κατοικίες, λόγω μη συνυπηρέτησης με σύζυγο ή και με παιδιά που σπουδάζουν. 

Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς αυτούς, δυστυχώς, βρίσκονται σε αδιέξοδο και αναγκάζονται να καταφύγουν σε άδειες άνευ αποδοχών! 

Το όλο θέμα, μετά τις εισηγήσεις του ΚΥΣΔΕ, έρχεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να υπάρξει λύση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι θα κάνει ώστε:

- Να σταματήσει η απάνθρωπη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που αιτούνται απόσπασης.

- Να δοθεί απόσπαση σε όλους τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

- Να «ξεπαγώσουν» οι μεταθέσεις.

Οι βουλευτές

Γιάννης Δελής
Λιάνα Κανέλλη 
Χρήστος Κατσώτης
Διαμάντω Μανωλάκου


Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog