..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΑΥΓΗ: «Μαύρη μέρα» η «Black Friday» για τους ......εργαζόμενους!!!!!


«Μαύρη μέρα» για τα εργασιακά δικαιώματα χαρακτηρίζει την «Black Friday» η «Αυγή», παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΕΠΕ την Παρασκευή 23 Νοέμβρη. 

Συγκεκριμένα, το ΣΕΠΕ προχώρησε σε 142 ελέγχους σε εμπορικά πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, εντοπίζοντας σε 32 επιχειρήσεις παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας, μη δηλωθείσα υπερεργασία και υπερωριακή απασχόληση, καθώς και αδήλωτη εργασία. 

Ακόμα κι αυτά τα στοιχεία, σε σύγκριση με τα χιλιάδες καταστήματα που λειτουργούν πανελλαδικά, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, δείχνουν τη γύμνια των ελεγκτικών υπηρεσιών, που βολεύει βέβαια τους εργοδότες. 

Από κει και πέρα, πάει πολύ να χύνει κροκοδείλια δάκρυα η κυβερνητική «Αυγή» για την ένταση της εκμετάλλευσης στο Εμπόριο, με αφορμή την «Black Friday», όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων, έχει νομοθετήσει δεκάδες μέτρα που ελαστικοποιούν παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων, όπως η επέκταση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, η επί της ουσίας κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το «σπαστό» ωράριο, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και πάει λέγοντας. 

Πάνω σ' αυτό το έδαφος, «Black Friday», εκπτώσεις, εορταστικό ωράριο, «Λευκές Νύχτες» και ό,τι άλλο γίνονται αφορμή για να «ξεσαλώνει» η εργοδοσία στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, τεντώνοντας ακόμα περισσότερο το «λάστιχο» των εργασιακών σχέσεων που κυριαρχούν στον κλάδο. 

Αυτά τα ζουν καθημερινά στην πλάτη τους οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι και κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι τις μέρες τους τις «μαυρίζει» πάνω απ' όλα η αντιλαϊκή παλέτα της κυβέρνησης, για λογαριασμό της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog