..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Παρέμβαση της Κ.Ο.του ΚΚΕ στη συζήτηση για την χρήση των δεδομένων των χρηστών του FACEBOOK από την CAMBRIDGE ANALYTICA"



ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Χρήση των δεδομένων των χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica: Κουμάντο στο διαδίκτυο κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν την ιδιοκτησία.

Στη συζήτηση για τη «χρήση των δεδομένων των χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica και τον αντίκτυπο στην προστασία των δεδομένων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Απέναντι στην ψευδαίσθηση της ελευθερίας στο διαδίκτυο υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα:  κουμάντο κι εδώ όπως κι όταν κλείνει η οθόνη κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν την ιδιοκτησία. Για τους υπόλοιπους η εργασία, η ενημέρωση κι η διασκέδαση σημαίνει άθελα  ή εν αγνοία τους αυτοφακέλωμα. 
Τα προσωπικά δεδομένα τους, η πολιτική τους στάση και τα ενδιαφέροντά τους καταγράφονται, συγκεντρώνονται, επεξεργάζονται γίνονται εμπόρευμα, αντικείμενο σκληρού ανταγωνισμού για το ποιος όμιλος, ποια μυστική υπηρεσία κι αστικό κράτος θα τα ελέγξει θησαυρίζοντας, εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές του. 
Η ΕΕ, κι οι κυβερνήσεις της υποδύονται τις ευαίσθητες για τα προσωπικά δεδομένα, στήνουν μηχανισμούς τύπου GDPR και επιβάλλουν κυρώσεις υπηρετώντας τους ευρωπαϊκούς ομίλους στον ανταγωνισμό τους με τους αμερικάνικους για τον έλεγχο της αγοράς.

«Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος»...ο καπιταλισμός. Η αμφισβήτηση αυτού του συστήματος η οποία σήμερα λογοκρίνεται και φιλτράρεται θα βρει το δρόμο της και  με την ανατροπή του η επιστήμη η τεχνολογία κι οι εφαρμογές τους θα τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

23/10/2018 
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 


Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog