..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ο γκαιμπελισμός του ΣΥΡΙΖΑ......


Ο γκαιμπελισμός εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του τείνει να γίνει δεύτερη φύση. Καθόλου περίεργο. Όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, αργά ή γρήγορα καταλήγουν στο ψέμα και τον αντικομμουνισμό.

Αυτή τη φορά, επιχειρούν στο χώρο των εκπαιδευτικών, μπροστά στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να πετάξουν για μία ακόμα φορά λάσπη στον ανεμιστήρα, ότι τάχα το ΚΚΕ δεν ψήφισε στη Βουλή υπέρ της επαναφοράς των διαθέσιμων εκπαιδευτικών.

«Πες-Πες, κάτι θα μείνει» ή αλλιώς «παλιά τους (πασοκική) τέχνη, κόσκινο». Δεν πάει άλλωστε πολύ καιρός, που ο ίδιος ο Φίλης, από τη θέση του υπουργού Παιδείας, είχε εξαπολύσει το αντίστοιχο ψέμα.

Έλα όμως που τα γεγονότα είναι πεισματάρικα.

Το άρθρο 18 του νόμου 4325/2015, που αφορούσε την επανασύσταση κλάδων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και την επαναφορά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στις θέσεις τους, έχει ομόφωνα ψηφιστεί στη Βουλή, όπως φαίνεται και στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Βουλής.

Αποτελεί πάγια κοινοβουλευτική πρακτική ένα Κόμμα να τοποθετείται συνολικά για ένα νομοσχέδιο (στο συγκεκριμένο το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», γιατί περιείχε αντιδραστικά - επικίνδυνα άρθρα, όπως η πολιτική επιστράτευση, ενώ δεν επανέφερε όλες τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα κ.ά.) και στη συνέχεια να τοποθετείται ξεχωριστά για κάθε άρθρο (υπέρ ή κατά), με το οποίο συμφωνεί ή διαφωνεί. Οπως και έγινε με το άρθρο 18, που το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ.

Διαφορετικά, τι θέλουν να πούνε; Ότι αν σε ένα νομοσχέδιο που π.χ. εγκαθιστά νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, συμπεριληφθεί ένα άρθρο που είναι θετικό για κάποια κατηγορία εργαζομένων, το ΚΚΕ θα πρέπει να ψηφίσει όλο το νομοσχέδιο;

Τέλος, το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατέθεσε συνολικά 14 τροπολογίες (για την απαγόρευση της επιστράτευσης, για την πλήρη επαναφορά όλων των εργαζομένων που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, για την πρόσληψη των καθαριστριών στα δημοτικά σχολεία κ.ά.) και που απορρίφθηκαν σχεδόν όλες (εκτός από δύο) από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Έτσι, για να μην νομίζουν ότι μπορούν να λένε και ό,τι θέλουνε...

Η.Π. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog