..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η σαπίλα του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού


Για πολλοστή φορά η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπερασπίζεται τον εργοδότη - «συνδικαλιστή» και επικεφαλής του γραφείου Τύπου της, Δ. Καραγεωργόπουλο, που το όνομά του συνδέεται με επιχειρηματική δράση στο Καζίνο του Ρίου, αλλά και με φαινόμενα νοθείας και εκφυλισμού στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στο αίτημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, να αποπεμφθεί ο συγκεκριμένος από τη ΓΣΣΕ, η συνδικαλιστική πλειοψηφία απάντησε ότι δεν συντρέχουν λόγοι, επειδή η επιχειρηματική του δράση είναι μορφή «συνεργατικής οικονομίας». 

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η πρόταση του ΠΑΜΕ συνιστά υπονόμευση των «συλλογικών προσπαθειών εργαζομένων προβληματικών επιχειρήσεων να διασώσουν, με όρους οικονομικής βιωσιμότητας, τις θέσεις εργασίας τους»! 

Θυμίζουμε ότι ο Καραγεωργόπουλος συμμετέχει από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου σε Ανώνυμη Εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, με τη δικαιοδοσία «να προσλαμβάνει και να απολύει εργαζόμενους»! 

Αυτήν την εταιρεία η ΓΣΕΕ την αποκαλεί «συλλογική προσπάθεια εργαζομένων»! Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί. 

Περιπτώσεις όπως αυτή του «συνδικαλιστή» - εργοδότη αναδίνουν τη σαπίλα και τον εκφυλισμό του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει τα συνδικάτα στηρίγματα της στρατηγικής του κεφαλαίου και όχι επιτελεία οργάνωσης του αγώνα και ταξικής σύγκρουσης για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog